Mitropolia Banatului a spulberat speranțele enoriașilor din Bocșa, întrucât preotul nu mai are voie să slujească

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Verdicul dat de Mitrolopia Banatului îi dezavantajează pe preotul acuzat că ar fi slujit alături de un preot de altă confesiune. Așa că, Daniel Crecan nu mai are voie să țină slujbe. Nu este exclus din brească, iar dacă „se căiește” pentru greala sa, și-ar putea redobândi dreptul de a sluji.

Enoriașii sunt de partea lui. Profesorul universitar Mihai Vișan locuiește în apropierea bisericii și este prieten cu preotul acuzat de erezie. „Noi toți îl sprijinim. Eu sunt profesor universitar. Acest preot este un om foarte inteligent. Are doctoratul în filosofie.

Nu merită ca cei de la Episcopie să se comporte cu el în acest fel. Nu ne-a manipulat să îi luăm apărarea și nu are nicio legătură cu acțiunile noatre de protest”, a declarat în această dimineață pentru Adevărul de Seară Reșița, profesorul universitar, Mihai Vișan.

Și soția sa este de partea lui și a preotului, Daniel Crecan. „Nu este posibil ca un protopop să vină la noi în oraș și în fața bisericii să îi numească eretici pe catolici. Ei, în vestul Europei au construit biserici unde ne lasă și pe noi să slujim. Este inadmisibil. Nu știu ce să cred despre decizia Episcopiei Caransebeș”, spune aceasta.
 

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite