Istorie de mii de ani lăsată în paragină de litigii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nicuşor Vasilescu, primarul oraşului Băile Herculane îl acuză pe Iosif Armaş că blochează reconstrucţia staţiunii. Clădirile de patrimoniu din centrul istoric al staţiunii de pe Valea Cernei sunt vândute oricui, numai primăriei Herculane nu.

Primarul din Băile Herculane, Nicuşor Vasilescu, spune că pentru reconstrucţia staţiunii bimilenare există proiecte ce însumează 100 de milioane de euro, dar că unele dintre ele sunt imposibil de pus în practică atâta vreme cât Iosif Armaş deţine clădirile istorice dobândite de SC Hercules după privatizarea din 2002.

„Avem trei proiecte foarte importante, care ar putea duce la relansarea staţiunii. Avem un prim proiect transfrontalier cu Veliko Gradişte, în valoare de 1.150.000 de euro, care vizează traseul de la Uzina de apă la Biserica Catolică. Este un proiect eligibil, care îşi urmează etapele fireşti. Refacerea drumului romanilor ar putea aduce un număr mult mai mare de turişti la Herculane. Un alt proiect are drept scop accesul în oraş. Strada de la gară până la parcul central şi trotuarele urmează să fie reabilitate, acum aşteptând să fie finalizat proiectul tehnic”,  a explicat Vasilescu.

Stăpân pe centrul istoric

Vasilescu spune că se loveşte de uşile închise ale „imperiului” lui Iosif Armaş şi atunci când se gândeşte la reabilitarea centrului istoric. „Deşi noi ne-am exprimat preemţiunile în termen legal pentru toate imobilele din centrul istoric, nu am reuşit să intrăm în posesie, să semnăm un contract cu SC Hercules. Notarul a fost sesizat în nenumărate rânduri, a fost înştiinţat, dar au găsit tot felul de artificii şi au făcut înstrăinări în cel mai grosolan mod. Sunt imobile de patrimoniu, de o valoare inestimabilă”, a spus primarul.

„Cine se crede acest primar?“

 Iosif Armaş nu se sperie de faptul că Vasilescu a sesizat DNA. „Ne-am judecat cinci ani pentru centrul istoric. Proprietatea este garantată prin Constituţie. Am cinci hotărâri de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Am să schimb şi sediul social al firmei, o duc la Topleţ. Cine se crede acest primar?”, a răspuns Armaş.

„Ne-am exprimat preemţiunile pentru centrul istoric, dar nu
am reuşit să cumpărăm clădirile“.
Nicuşor Vasilescu, primar Herculane

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite