Hidroconstrucția scapă basma curată, în ciuda amenințărilor lansate de administrație

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zece străzi afectate de lucrări ISPA trebuie asfaltate
Zece străzi afectate de lucrări ISPA trebuie asfaltate

Șantierele de pe străzile Reșiței, dar și întreruperile necontrolate ale apei potabile în sistem centralizat, i-au supărat pe oficialii de la SC Aquacaraș SA, care au amenințat contructorul cu desfacerea contractului încheiat pentru finalizarea Programului ISPA, de alimentare cu apă în sistem centralizat.

După scandalul ultimei întreruperi a apei potabile furnizate în sistem centralizat, constructorul pare că s-a pus pe treabă. De altfel, oficialii de la SC Aquacaraș SA i-au și emis un avertisment că, în cazul în care situația se repetă, constructorul va rămâne fără contract pe ultima sută de metri.

„Cele două mari proiecte din cadrul ISPA, ce vizează uzina de apă şi reţeaua de alimentare a oraşului, sunt gata în proporţie de 80 la sută. Constructorul spune că lucrările vor continua atât timp cât condiţiile meteo vor permite acest lucru“, a precizat Anatoli Liber, directorul Aquacaraş Reşiţa.

Un nou termen de finalizare ar fi în primăvara anului viitor, iar opririle de apă vor continua să-i streseze pe reşiţeni. „Reprezentanţii Primăriei au aplicat mai multe amenzi pentru nerespectarea termenului de execuţie, pentru lucrări fără permis de spargere sau nerefacerea zonei, în valoare de aproximativ 10.000 de lei doar pentru Aquacaraş“, a explicat Marius Bălean, purtătorul de cuvânt al Primăriei Reşiţa.

Amenzile pentru nereguli în cadrul ISPA însumează aproape 160.000 de lei.

Milioane de euro pentru Caraş-Severin
Prin Programul ISPA, judeţului Caraş-Severin i-au fost alocate peste 52,7 milioane euro, din care 67 la sută reprezintă asistenţa financiară UE. Programul include şi alte trei contracte, pentru reabilitarea reţelei de apă din Reşiţa, dar şi cele din Anina, Băile Herculane, Bocşa, Caransebeş, Moldova Nouă, Oraviţa şi Oţelu-Roşu.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite