PORTRET: Adrian Dobre a trecut de la scris la voluntariat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reşiţeanul are o experienţă vastă în domeniul comunicării şi relaţiilor publice, a făcut facultatea de jurnalism şi vrea să-i ajute pe cei din jurul său. Adrian Dobre îşi doreşte să lucreze în domeniul comunicării de marketing şi este pasionat de activităţile de volunatriat pe care le manageriază cu mult drag.

Profil:

Născut. 9 iulie 1984, Reşiţa
Studii. Facultatea de Jurnalistică şi Engleză din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara
Ocupaţia. Consultant în relaţiile publice şi comunicare
Familie: Necăsătorit

Tinerii din Reşiţa pot sta cu Adrian în fiecare luni la Centrul de Voluntariat la o mică dezbatere în engleză.

La doar 25 de ani reşiţeanul a acumulat o experienţă vastă în domeniul comunicării şi relaţiilor publice. Acesta este absolventul unei facultăţi de jurnalistică din Timişoara şi deşi a cochetat cu meseria de jurnalist tânărul participă la diferite experienţe în domeniul voluntariatului. „După terminarea liceului m-am îndreptat spre facultatea de jurnalistică şi, pentru că îmi plăcea foarte mult ideea de voluntariat, am decis particip la diferite proiecte”, a spus Adrian.

La mai puţin de două luni de la intrarea în facultate, acesta a scris şi primul său articol pentru o revistă a studenţilor. Axat pe subiecte de tineri, sociale sau legate de cultură, studentul s-a dovedit a fi un priceput în ale scrisului, dar acest lucru a rămas la nivel de hobby în momentul când a descoperit voluntariatul.

„Experienţa Slovenia“

„Este interesantă această meserie. Mereu aveam o satisfacţie atunci când îmi vedeam semnătura pe un articol sau atunci când primeam opinii despre ceea ce scriam”, a mai spus reşiţeanul. Aceasta a aderat la o organizaţie care le oferă tinerilor studiile plătite în afara României. Pentru un an de zile, Adrian a propus pentru organizaţie diferite proiecte şi apoi a urmat drumul Sloveniei pentru prima experienţă internaţională ca voluntar. „Am aflat asta de la o fostă colegă de serviciu care tocmai se întorcea India şi am vrut şi eu să fac acelaşi lucru. Am fost puţin diferit ce am găsit eu acolo. Mentalităţile nu sunt foarte apropiate. Acolo, tinerii au acces mai rapid la astfel de activităţi. Voluntariatul este o mică parte din multele activităţi pe care le poţi practica într-o ţară dezvoltată”, a povestit reşiţeanul.

Captivat de comunicare şi voluntariat după experienţa din Slovenia, Adrian a descoperit că astfel de activităţi sunt practicate şi la Reşiţa şi tinerii sunt dornici de noi proiecte. „Am fost plăcut surprins să văd că şi reşiţenii sunt tot mai implicaţi în acest domeniu. Am venit acasă cu gândul de a oferi o mică parte din experienţa mea şi persoanelor care iubesc ca mine voluntariatul”, a povestit consultatul. Primit foarte bine de Centrul de Voluntariat din Reşiţa, Adrian a organizat diferite dezbateri în limba engleză.

Întrebări şi răspunsuri

Ce  sfaturi le dai tinerilor?
Unul din sfaturile pe care le-aş da tinerilor este că educaţia stă în mâinile lor. Să fie optimişti, să ţintească sus şi este foarte important să studieze măcar un an în străinătate. O astfel de experienţă îţi produce suficiente schimbări atât la nivel educativ, cât şi personal.
Care este cel mai important proiect pentru care aţi obţinut finanţare de la Uniunea Europeană?
Au fost zeci de proiecte importante de-a lungul timpului, însă consider că cel mai important a fost primul. Este un proiect de un milion de euro în domeniul industriei alimentare chiar la noi în judeţ.

Ce-i place

„Îmi place când văd în jurul meu persoane optimiste, care dau o mână de ajutor atunci când e nevoie. Îmi plac oamenii de treabă. Îmi place să fac sport în general şi înotul este preferatul meu. Îmi place să citesc, îmi place fotografia şi să stau în compania prietenilor. Şi mai îmi place să merg la diferite evenimente culturale“.

Ce nu-i place
„Nu îmi place mitocănia, îmi displace foarte mult lipsa de respect şi, referitor la unele instituţii, lipsa de profesionalism. Nu îmi place atitudinea celor care refuză să îşi exprime nevoile şi ţin toate nemulţumirile pentru ei“.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite