Ginecologii, Florea Borţun şi Iosif Bădescu, judecaţi pentru decesul unei femei, se declară nevinovaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii reşiţeni Borţun şi Bădescu, acuzaţi de ucidere din culpă, cred că soţul victimei vrea bani de pe urma procesului. Cei doi ginecologi exclud culpa medicală în cazul decesului Gabrielei Agrapinei şi spun că doar sistemul medical poate avea vreo vină.

Ginecologul Florea Borţun, învinuit de ucidere din culpă alături de colegul său, Iosif Bădescu, într-un dosar aflat pe rol la Judecătoria Reşiţa, comentază acuzaţiile aduse. Încă de la început, medicul şi-a susţinut nevinovăţia şi a insinuat că soţul victimei urmăreşte să obţină nişte bani de pe urma acestui proces. „Colegiul Medicilor a analizat cazul şi a concluzionat că nu este nicio vină medicală. Profesorul universitar academician Ion Munteanu, de la Timişoara, sau Procuratura, sunt de aceeaşi părere. Nu ştiu de ce domnul judecător a pus dosarul pe rol. Pacienta a murit cu ruptură de valvă mitrală. La examenul necropsic, toate probele au arătat că nu a fost nicio problemă genitală”, susţine Florea Borţun.

Sistemul e vinovat

Ginecologul reşiţean a explicat motivele pentru care el şi colegul său, Iosif Bădescu, nu ar avea nicio vină în decesul femeii de 44 de ani. „Externată în stare bună după ce a născut, femeia s-a reinternat după trei zile cu febră. Când e vorba de o lăuză, te gândeşti în primul rând să nu fie vorba de o infecţie post-partum, puerperală, la nivel de organe genitale. S-a infirmat această infecţie. I s-a pus diagnosticul de pneumonie, confirmată radiologic. A primit tratament, dar antibioticul care i-a fost administrat nu s-a mai găsit în farmacie după două sau trei zile. S-a schimbat antibioticul şi evoluţia în aceste opt zile nu a fost corespunzătoare”, afirmă Borţun. Doctorul crede că femeia a contactat o viroză cât timp a stat în spital sau când a ajuns acasă, dar se îndoieşte şi de tratamentul acordat femeii de medicii timişoreni. „Nu am vrut să comentez prea multe despre acest caz, deoarece se va dovedi că suntem nevonivaţi. S-a ajuns la proces din cauza unei hârtii", a declarat Iosif Bădescu.


“Spitalul este ca o întreprindere, unde fiecare angajat trebuie să îşi îndeplinească rolul cu mare responsabilitate. Minusul legat de finanţare poate fi îndreptat prin proiecte europene”, Dumitru Secăşan, directorul Spitalului Judeţean Reşiţa

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite