Tranzacția anului a ajuns la final. Lacurile au ajuns în proprietatea cehilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lacul Trei Ape este luat cu aslat de turiști în fiecare vară.
Lacul Trei Ape este luat cu aslat de turiști în fiecare vară.

Cele patru lacuri din zona Semenic s-au cumpărat cu 19,8 milioane de euro. De astăzi, toate acestea sunt oficial în patrimoniul cehilor de la Grupul CEZ, care vor acum să treacă la modernizarea sistemelor de producție.

Cele patru baraje ale TMK, 3 Ape, Văliug, Gozna și Secu au intrat, de astăzi, în proprietatea cehilor.  Tranzacția este de ordinl milioanelor de euro, ceea ce o plasează pe locul întâi în județul Caraș-Severin. Experții imobiliari spun că acest complex este și o adevărată perlă imobiliară. Astfel că, pe lângă producerea de energie, lacurile vor putea fi exploatate și în interes turistic.

“Ar trebui să jucăm o mare carte pe turism pentru ca economia județului să se schimbe. E important ca agrementul să rămână în picioare, iar turiștii să poată profita de frumusețea zonei”, a spus expertul imobiliar Dan Nănuț.

Pentru început însă, prioritară este investiția în sistemele hidroenergetice. “Obiectivul de afaceri pe termen mediu al Grupului CEZ este retehnologizarea instalațiilor, proces deja demarat și care va continua în următorii aproximativ doi ani”, potrivit biroul de presă al companiei.

Liderii sindicali văd cu ochi buni schimbarea. “Săptămânal vin specialiști din Cehia, ca să analizeze situația de aici. Aparatura noastră este din anii 50. Au de gând să o modernizeze, ceea ce este un lucru bun”, a spus Vasile Ienea, liderul sindical al angajaților.     

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite