32 de persoane au fost înșelate cu promisiunea că vor fi duse la muncă în Anglia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii cercetează cazul
Poliţiştii cercetează cazul

Aceasta este pe scurt povestea celor 32 de localnici din comuna Prigor. Oamenii au visat la un trai mai bun și să câștige bani, astfel încât să își poată întreține familiile, dar au sfârșit la poliție, unde au dat declarații supărați pe cele întâmplate.

Un bărbat de 44 de ani este acuzat de înșelăciune de nici mai mult, nici mai puțin de 32 de persoane. În luna februarie a acestui an, bărbatul a dus în eroare cele câteva zeci de persoane, promiţându-le că le va facilita un loc de muncă în Anglia, ca îngrijitori la o fermă de creştere a porcilor.

Asta, în schimbul unui salariu de 1.200 de lire pe lună,  sumă în care era inclusă mâncarea şi cazarea. Ofera li s-a părut ireziztibilă oamenilor, care nu au mai stat pe gânduri și i-au explicat bărbatului că sunt dispuși să facă orice efort, ca să câștige bani.

Drept urmare, el și-a permis să profite de naivitatea oamenilor. Astfel că, a pretins şi primit de la fiecare persoană în parte suma de 160 euro, urmând ca după angajare să mai primească de la fiecare persoană un comision de alte 600 lire.

“Folosind un autocar al unei societăţi comerciale din Arad, a transportat cele 32 de persoane din localitatea Prigor până în Caransebeş, unde sub pretextul că are de rezolvat o problemă personală a coborât din autocar şi nu a mai revenit.

Prejudiciul creat este în valoare de 5120 de euro”, a declarat Ancuța Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin.

Polițiștii au întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, dar sunt încă pe urmele bărbatului, ca să îl găsească.


Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite