Tinerii voluntari de la Bike Attack refac traseele turistice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerii refac traseele turistice
Tinerii refac traseele turistice

Mai mulţi tineri din Reşiţa vor deveni formatori de educaţie ecologică. Instruirea va fi făcută în cadrul proiectului ,,Voluntari pentru natură şi aventură,, derulat de Asociaţia Bike Attack din municipiu. Proiectul, început în 17octombrie, se va finaliza în această lună, pe data de 25 noiembrie.

În fapt, este vorba de o acţiune finanţată de Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret şi înscrisă în calendarul de activităţi al Anului European al Voluntariatului în România. Potrivit lui Cătălin Gavrilă, preşedinte al asociaţiei ,,până la finalizarea proiectului, în 25 noiembrie, se urmăreşte formarea unei gândiri ecologice şi atragerea tinerilor spre forme mai sănătoase de petrecere a timpului liber.,,

Astfel, în cadrul acţiunilor propuse se înscriu programe ce vizează activitatea în sânul naturii şi activităţi cu caracter pur sportiv de genul escaladă, mountain bike, speologie sau lucrul cu corzi pe stânci. Numărul celor ce vor participa în program este de aproximativ 20. Pe întreaga durată a activităţilor, tinerii vor fi găzduiţi la cabana Asociaţiei Prietenii Munţilor de pe muntele Semenic. De remarcat şi faptul că pe perioada derulării proiectului, grupurile de voluntari se vor ocupa şi de refacerea unor marcaje turistice din masivul muntos Semenic.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite