Situaţie la limită în Caraş-Severin. Zeci de primării pot intra în incapacitate de plată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dacă nu se plătesc datoriile, oamenii vor avea de suferit
Dacă nu se plătesc datoriile, oamenii vor avea de suferit

Banii destinaţi administraţiilor locale, sunt puţini în acest an. La rectificările de buget, judeţul Caraş - Severin a fost cuprins doar în patru hotărâri de guvern şi acum există pericolul ca primăriile să nu aibe bani pentru a plăti utilităţile.

Semnalul de alarmă a fos tras de prefectul judeţului, Octavian Ţunea. ,,În acest moment, 12 primării de comune şi două oraşe, Anina şi Oţelu Roşu, se află deja în incapacitate de plată şi nu-şi mai pot plăti nici utilităţile,, spune prefectul.Unele dintre ele au primit sume mici de bani fiind vizate şi la următoarea rectificare bugetară. Astfel, administraţiile locale din Caraşova, Lupac şi Doclin au primit 100.000 de lei, Păltiniş 50.000 de lei iar Sicheviţa 140.000 de lei.

Mai grav se prezintă lucrurile în cele două oraşe, Anina respectiv Oţelu Roşu. Oraşul de pe Bistra a primit 50.000 de lei, insuficient faţă de datoriile pe care le are primăria. ,,În ambele cazuri s-a ajuns la incapacitate de plată fiind sistată plata utilităţilor,, a precizat Ţunea.

Scenariul cel mai sumbru, în cazul în care nu se vor lua măsuri de plată ori de eşalonare a datoriilor faţă de furnizori, este că se poate ajunge ca în şcolile, spitalele şi grădiniţele aflate în subordinea primăriilor să fie oprită încălzirea, furnizarea apei şi chiar a energiei electrice.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite