Minciuna poleită cu aur

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ridicarea crucii s-a făcut din banii donaţi
Ridicarea crucii s-a făcut din banii donaţi

Ridicarea şi instalarea unei cruci, pe cupola catedralei „Învierea Domnului” și „Sf. Prooroc Ilie Tesviteanul” din municipiul Caransebeş a dat naştere celor mai fanteziste supoziţii. S-a ajuns ca o televiziune naţională de ştiri să afirme că: ,,La Caransebeş s-a înălţat o cruce de aur pentru care primăria a plătit 7500 de euro.,,

Se spune că dacă vrei ca o minciună să fie crezută îmbrac-o în jumătate de adevăr. Cam aşa s-a întâmplat şi în acest caz. Marcel Vela, primarul municipiului Caransebeş ne-a confirmat că au fost daţi 7500 de euro pentru ridicarea crucii: ,,Sunt banii aprobaţi în şedinţa de Consiliu local după ce, aceeaşi sumă a fost aprobată şi de Consiliul judeţean.,,

Despre lucrările necesare şi costurile aferente montării crucii pe cupola catedralei ne-a oferit amănunte, părintele Casian Herea, ofiţer de presă la Episcopia Caransebeşului. ,, Este vorba de o lucrare pe care am reuşit să o ducem la bun sfârşit acum. Crucea despre care s-a spus că ar fi de aur e din tablă de inox, placată pe un înveliş metalic şi alămită. De aici şi culoarea galben aurie, care a născut atâtea fantezii,,.

Potrivit părintelui Casian, în afara celor 15000 de euro primiţi de la administraţia locală şi cea judeţeană au mai fost cheltuieli legate de ridicarea crucii, plata meseriaşilor, a unor materiale şi a proiectului pe care le-a suportat episcopia, din sumele strânse de la enoriaşi.

,,Proiectul iniţial prevede ridicarea a trei cruci pe cupola catedralei. Din păcate, nu avem banii necesari pentru a finaliza lucrarea şi nici nu ştiu când vom putea să ne bucurăm de finalizarea ei,, a mai precizat, părintele Casian.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite