Ambasadorul Republicii Croaţia mizează pe dezvoltarea turismului în satele de croaţi din Caraş-Severin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ambasadorul Croaţiei a vizitat judeţul Caraş-Severin
Ambasadorul Croaţiei a vizitat judeţul Caraş-Severin

Preşedintele Consiliului Judeţean Caraş - Severin, Sorin Frunzăverde a primit vizita ambasadorului Republicii Croaţia la Bucureşti, Excelenţa sa Andrea Gustovic Ercegovac. La întalnire, alături de reprezentanţii Ambasadei Croaţiei la Bucureşti, mai au participat şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Ionesie Ghiorghioni, primarul comunei Lupac, Marian Vlasic şi preotul paroh, Marian Tincul.

Diplomatul croat a făcut cunoscut faptul că la sfarşitul acestui an, Croaţia va semna Tratatul de Aderare la UE, ceea ce reprezintă în opinia domniei sale o oportunitate în dezvoltarea viitoarelor relaţii de cooperare, beneficiarii fiind în mod implicit şi etnicii croaţi din Romania.

Importanţa conservării tradiţiilor şi promovării minorităţi croate în judeţ au fost aspecte reliefate de ambii interlocutori în discuţiile purtate astăzi. Potrivit părerii exprimate de ES dna Andrea Gustovic Ercegovac, satele croate din judeţ pot fi un brand pentru Caraş-Severin, iar turiştii croaţi pot fi atraşi în a le cunoaşte.

Tot cu această ocazie a fost exprimată dorinţa de a intensifica relaţiile la nivel local, între judeţul Caraş-Severin şi judeţul Sisak-Maslovac fiind deja stabilite prime contacte, Excelenţa Sa exprimandu-şi susţinerea în vederea consolidării acestora. In acest sens, preşedintele Consiliului Judeţean a exprimat deschiderea insituţiei pe care o conduce pentru întărirea relaţiilor de colaborare romano – croate, o scrisoare de intenţie cu precizarea noilor puncte de interes pentru viitoarea colaborare urmand a fi transmisă în zilele ce urmează.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite