INEDIT Proiecția pe peliculă reînvie la universitate. Reșițenii se întorc în timp

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Membrii Cogito proiectează filme pe peliculă
Membrii Cogito proiectează filme pe peliculă

Reșițenii care sunt pasionați de film se pot întoarce în timp pentru câteva ore. Membrii Asociației “Cogito” îi invită să admire pe peliculă, în aer liber, filmulețe de scurt și lung metraj, făcute chiar de ei. Astfel că, munca lor de peste vară poate fi vizionată într-un cadru intim și select, la Universitatea “Eftimie Murgu” din Reșița.

În ultimele zile, membrii Asociației Cogito, Casei de Cultura a Studentilor si Ligii Studentilor, s-au pus intens pe treabă ca să pregătească un eveniment inedit ce are loc în această sâmbătă, de la ora 19.00, la Universitatea “Eftimie Murgu”. 

Seara se anunță a fi una specială, dedicata cineastilor din întreaga țară, care deja și-au anunțat prezența la eveniment. Tinerii vor proiecta numai filme pe pelicula, atat pe formatul super 8 mm, prezentandu-se scurte experimente vizuale realizate de catre cineclubul Asociatiei Cogito in parteneriat cu Casa de Cultura a Studentilor, cât și un film de lung metraj pe 16 mm.

“Este ceva inedit, pentru că vrem sa readucem pentru o seara activitatea de cineast in lumina aparatelor de proiectie. Vom proiecta filme pe pelicula, cateva teste realizate de noi in cadrul cineclubului din cadrul Casei de Cultura a Studentilor si coordonat de noi, dar si un lung metraj tot pe pelicula. Este o oportunitatea atat pentru nostalgici, dar si pentru cei interesati de tehnica cinematografica sa afle mai multe, iar pe cei care prind gustul acestei pasiuni să ni se alăture pe viitor la filmări”, a spus Andrei Bălbărău, președintele Asociației “Cogito” din Reșița. 

“De la bun început am sprijinit activitățile inedite, iar studenții se bazează pe noi pentru că suntem deschiși acțiunilor lor. Îi pot asigura că surprizele Casei de Cultură Studențești nu se încheie aici în acest an”, a spus Adela Berbentia, președintele CCS Reșița.


Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite