Recenzorii iau din nou la rând apartamentele, ca să completeze hârtiile cu CNP-ul reșițenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Obligativitatea prezentării codului numeric personal recenzorilor a fost clarificată atât de prefect, cât şi de Gheorghe Petre, directorul Direcţiei Judeţeane de Statistică. Astfel că, locuitorii care au ales să păstreze numai pentru ei codul numeric personal trebuie acum să se răzgândească. În caz contrar, se aleg cu amendă.

Pe lângă faptul că județul Caraș-Severin este codaș la recensământ din cauza întinderii mari și a muncilor agricole pe care le derulează cei din mediul rural în această perioadă, acum și recenzorii din tot județul sunt obligați să mai facă un drum la persoanele pe care le-au vizitat deja, dar au refuzat să le acorde codul numeric personal.

În aceeași situație este și recenzorul Andrei Szabo, din Reșița, care două zile la rând a venit în același imobil ca să “recupereze” CNP-ul oamenilor. Tânărul nu este deranjat de această acțiune pentru că și-a dorit să fie recenzor și își face datoria ca la carte. În ce îi privește pe oameni, decât să se aleagă cu amendă, mai bine i-au oferit tânărului datele pe care acesta le-a cerut. “Trebuie să dăm și CNP-ul, dacă asta se cere. Ce să facem”, a spus Lenunța Paraschiva, care locuiește în cartierul Govândari.

Lămuriri de la autorități
 “Persoana care a spus pe postul de televiziune că declararea CNP-ului este benevolă, a fost destituită din funcţia de ofiţer de presă al Institutului Naţional de Statistică. Este necesar codul numeric din mai multe motive. Cel mai important ţine de registrele statistice de la nivelul ţărilor membre ale Uniunii Europene. Cu ajutorul lor se estimează populaţia şi migraţia internaţională din cadrul UE”, a Ghoerghe Petre, directorul Direcției de Statistică din Caraș-Severin.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite