Cine fentează statul și scapă de plata datoriilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oficialii de la finanțe recuperează tot mai greu banii pe care îi au de încasat la buget. Concluzia pe care aceștia au tras-o este că se poate vorbi despre un blocaj financiar creat de criza economică, din care Caraș-Severin nu și-a revenit încă.

Multe dintre firmele de la care inspectorii de la fisc au de recuperat bani sunt acum în faliment, astfel că, și-au luat deja adio de la bani. În această situație sunt fostele societăți miniere din județ: Moldomin și Minera Banat Anina, dar lista este deschisă și poate continua. Asta pentru că, pe aceași listă a datornicilor se mai regăsesc și alte societăți, dar care urmează să fie executate silit în regim de urgență, pentru că și acestea riscă să intre în faliment. 

„Sunt societăți care se află în faliment. În această situație sunt SC Moldomin SA sau Minera Banat. De asemenea, mai este și o altă categorie  de societăți, dar care riscă să intre în faliment: Gostrans, Fabrica de Lapte Oravița sau UCM Turnate”,a spus Erjebet Stănilescu, director în cadrul Direcției Finanțelor Publice din Caraș-Severin.

În ce privește societățile care au acumulat datorii la stat, își văd în continuare de activitate. De exemplu, Moldomin a fost cumpărată de o firmă elvețiană își se pregătește să își reînceapă activitatea.  “Cel târziu la anul va reîncepe exploatarea minieră la Moldova-Nouă”, a spus Octavian Țunea, prefectul de Caraș-Severin.    

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite