Ioan Popa este singurul milionar cărășean din Topul Forbes 2011

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioan Popa este singurul cărășean din topul celor mai bogați oameni din România
Ioan Popa este singurul cărășean din topul celor mai bogați oameni din România

Criza economică i-a șters de pe lista celor mai bogați români pe Cristi Chivu și Iosif Armaș. Singurul cărășean milionar în euro, care a mai rămas în Topul Forbes din 2011, este reșițeanul Ioan Popa. Și averea acestuia este mai mică decât anul trecut, când a fost estimată la 10-11 milioane de euro.

În anul 2011, Ioan Popa a câștigat din afacerile sale derulate în comerț și imobiliare circa 8-9 euro pe minut, câștig ce îl plasează pe locul 452. Marii absenți din Topul Forbes sunt Cristian Chivu și Iosif Armaș, a căror avere o întrecea în 2010 pe cea a milionarului Ioan Popa. Acesta este directorul general şi fostul acţionar principal al Pangram Reşiţa, firmă ce deţine în portofoliu marca de paste făinoase Monte Banato.

În urmă cu câțiva ani, afaceristul a cedat 60 la sută din acţiunile de la Pangram unei firme din Italia. Tranzacţia a fost estimată la zece milioane de euro. Miliardarul a intrat apoi în imobiliare, fiind proprietarul proiectului Reşiţa First, primul proiect imobiliar privat din Caraș-Severin. În luna aprilie a anului 2011, omul de afaceri s-a reorientat spre atragerea fondurilor europene în județ.

A obținut o finanțare de două milioane de euro de la Uniunea Europeană, pentru modernizarea unei mori, ridicată în secolul al XIX-lea, în orașul Bocșa. Odată cu finalizarea implementării acestui proiect, la câștigurile lui Ioan Popa se vor adăuga și cele ce provin din producție. “Producătorii de cereale, dar și deținătorii de terenuri au șansa să le valorifice.

La producția noastră, e nevoie de cultivarea a circa 12.000 de hectare de teren, din care să rezulte materia primă pe care să o folosim”, a spus omul de afaceri. Proiectul va fi gata în luna august a anului viitor.

Lideri pe piața din țară
În momentul de față, potrivit sondajelor făcute pe piața din România, firma de paste a omului de afaceri din Reșița ocupă locul întâi în preferințele oamenilor. “Putem spune că am învins și la volum și la calitate”, subliniază Ioan Popa, care precizează că un rol deosebit de important în afacerea sa îl au distribuitorii. “Avem un sistem de distribuție bine pus la punct, care se face cu 150 de autovehicule. De asemenea, mai avem 14 depozite și circa 8.000 de clienți lunar”, spune omul de afaceri.

Pe viitor, milionarul în euro își propune să mai acceseze un proiect din fonduri europene, care se referă la construirea unei fabrici de pâine congelată. Aceasta ar fi prima din România de acest fel. “Proiectul valorează 6 milioane de euro. Trei sunt de la Uniunea Europeană, cu restul contribuim noi. Este scris deja. Sperăm să fie gata până la finele lunii octombrie a acestui an”, a adăugat Nelu Popa.

Dinu Patriciu – pe primul loc în clasamentul celor mai bogaţi români

Casele şi domeniile miliardarilor din Top 500

Cele mai bogate femei din România

Cine sunt cei mai tineri miliardari din topul Forbes

Cine sunt miliardarii români care au pierdut 80 de milioane de euro într-un an

 

Mai puteţi citi şi:

Topul celor mai bogaţi publicitari

Veronica Guşă de Drăgan: Moştenitoarea unui imperiu

Edward Popescu: Tânăr, bogat şi celebru

Dinu Patriciu: Vinde ca să cumpere iar

Bogații și mersul economiei

Top 10 miliardari Forbes

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite