Pensionarul, care cere instanței să fie eutanasiat din cauza corupției, luptă cu angajații Casei de Pensii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pensionarul Constantin Pohaci s-a prezentat deja de două ori în fața instanței. Omul este hotărât să facă dreptate cu orice risc. Acțiunea sa, de a acționa în instanță Casa de Pensii, a obligat conducerea instituției să își angajeze și un jurist, care să le apere drepturile.

Pensionarul Constantin Pohaci cere instanței să fie eutanasiat, deși legile din România nu permit acest lucru. Omul a fost adus în pragul disperării de corupția din instituțiile statului, dar cu toate acestea vrea să facă dreptate pentru că are încredere în justiție. La ultima înfățișare a luat bani împrumut ca să ajungă la Tribunalul Caraș-Severin, însă acțiunea i-a fost amânată. „Nu am bani să plătesc un avocat, și nu am știut că trebuie să depun toate actele, dar pentru luna noiembrie voi fi pregătit”, spune pensionarul, care suferă de trei tipuri de hepatită.

În ce privește Casa de Pensii, conducerea instituției își menține poziția: schimbarea pensiei de boală în cea de limită de vârstă nu poate fi făcută, așa cum își dorește bătrânul. În plus, funcționarii se simt atacați de declarațiile pensionarului și de modul în care acesta a formulat cererea în instanță.  „Modul în care a fost formulată cererea reclamantului este inadmisibilă şi neîntemeiată, motiv pentru care rugăm instanţa să o respingă pentru următoarele considerente pe excepţie: are dreptul la pensie de limită de vârstă în funcţie de data naşterii.

Reducerea solicitată de reclamant a vârstei standard cu 8 ani şi 5 luni era prevăzută de dispoziţiile legii. Pe fondul acţiunii reclamantului, prin care solicită trecerea de la pensie de invaliditate la pensie de limită de vârstă este inadmisibilă şi neîntemeiată”, se arată în întâmpinarea semnată de directorul Casei de Pensii, Cărălin Bâcleșan.

În aceeași întâmpinare se mai arată că „faţă de cele de mai sus, solicităm respingerea acţiunii reclamantului, ca fiind inadmisibilă şi tardivă pe excepţie, iar pe fond, ca fiind neîntemeiată cu cheltuielile de judecată dacă este cazul. În dovedire, înţelegem, să uzăm de prevederile legale invocate, fiind vorba mai întâi de lămurirea roblemelor de drept, incidente în cauză şi înţelegem să ne folosim de orice alte probleme utile cauzei”.

Pensionarul atacă din nou
Asul din mânecă pe care Constantin Pohaci susține că l-ar avea este un caz similar la care a fost posibilă schimbarea încadrării. „Au fost trei persoane în situaţia mea, însă din trei, unul singur a obţinut pensionarea la vârstă de limită. Am toate documentele care confirmă faptul că grupa de muncă de grad 1, îmi permite pensionarea la vârstă încă de anul trecut. Toți trei am depus aceleași hârtii, dar unul singur, care a dat mită, a primit pensia de limită de vârstă”, spune bătrânul revoltat.

„Rămân la poziţia cu eutanasierea, iar dacă este cazul recucurg şi la alte meteode”, subliniază Constantin Pohaci. Următoarea înfățișare în fața instanței are loc pe data de 15 noiembrie.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite