UPDATE Mascații au descins din nou la Reșița. De această dată pentru fraude informatice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mascaţii au calmat spiritele
Mascaţii au calmat spiritele

Mascații au luat cu asalt câteva locații din Reșița, unde se presupune că ar exista o parte dintre membrii unei rețe specializate în fraude informatice. Descinderile de azi vin la exact o saptamană după ce polițiștii au descins la mai multe măcelării din Reșița și Lugoj.  

UPDATE ORA 10.30 Prejudiciu de 20 de milioane de dolari
În mod concret, în sarcina inculpaţilor s-a reţinut că în  perioada anilor 2009-2011, prin postarea unor anunţuri fictive de vânzare a unor bunuri inexistente în realitate (autoturisme, motociclete, ambarcaţiuni uşoare, produse electronice), au indus şi menţinut  în eroare mai mulţi cumpărători on-line, în cadrul platformelor de comerţ electronic www.eBay.com şi www.craigslist.org, cărora le-au fost transmise informaţii false cu privire la realitatea anunţurilor, modalitatea de achiziţie, plata preţului, identitatea vânzătorului.

CLICK AICI PENTRU GLAERIE FOTO

Sumele de bani aferente preţului plătit de victime au fost colectate din străinătate (cel mai adesea de pe teritoriul S.U.A.) cu folosirea de identităţi false de către membrii grupului şi mai apoi retransmise în România prin intermediul transferurilor rapide către persoane afiliate grupului cu acest scop. "În această modalitate au fost induse în eroare aproximativ 1000 de victime. Prejudiciul total cauzat până în prezent este de aproximativ 20 milioane USD", potrivit comunicatului de presă postat pe site-ul DIICOT.

UPDATE ORA 08.46 Descinderi în doar două locații
La această oră, procurorii DIICOT se află în două locuințe din Reșița, una apartament situat într-un bloc de pe Bulevardul Muncii și în casa cu numărul 163 din cartierul Câlnic, imobil ce aparține familiei Adam. Oamenii legii îl caută însă pe fiul lor, Laurențiu, în vârstă de aproximativ 30 de ani.

Vecinii spun despre acesta că ar lucra ca stomatolog în Timișoara și că nu l-au mai văzut de multă vreme venind în casa părinților. Vecinii au vorbe de laudă despre familia tânărului stomatolog. 

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV Laurenţiu Adam, doctorul în fraude pe Internet anchetat de FBI

Din primele informații se pare că nici la cea de-a doua locație la care au descins procurorii DIICOT nu se afla persoana vizată de mascați.

UPDATE ORA 08.00 Descinderi la Reșița

Procurorii DIICOT şi poliţiştii desfăşoară la aceată oră mai multe acțiuni simultane, ca să destructurareze trei grupuri specializate în fraude informatice pe site-uri de comerţ. Acestea ar fi indus în eroare aproximativ 1.000 de persoane, cu un prejudiciu de 20 de milioane de dolari.

Membrii celor trei grupuri sunt suspectaţi, că, în  perioada anilor 2009-2011, au postat anunţuri fictive de vânzare a unor bunuri care în realitate nu existau, au indus şi menţinut  în eroare mai mulţi cumpărători on-line, în cadrul platformelor de comerţ. Aceștia vindeau autoturisme, motociclete, ambarcaţiuni uşoare, produse electronice, fără ca produsele să ajungă la oameni. 

Revenim cu amănunte!

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite