Afaceri cu lemn exploatat ilegal în pădurile din Caraș-Severin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Polițiștii au confiscate material lemons în valoare de aproape 100.000 de lei, după ce au verificat o societate comercială din Caransebeș. Șefii acesteia nu au putut să prezinte documentele de provenienți a mărfii, așa că au rămas fără bani. Managerii s-au ales și cu o amendă consistent, de 4.500 de lei.

În urmă cu doar câteva zile, lucrători din cadrul Serviciului Ordine Publică – Compartimentul Delicte Silvice, împreună cu reprezentanţă ai ITRSV au efectuat un control la depozitul de material lemnos al unei societăţi comerciale de pe raza municipiului Caransebeş, societate ce are ca obiect de activitate exploatarea şi comercializarea materialului lemnos.

“În urma verificărilor efectuate s-a constatat că de la începutul anului şi până în prezent un număr de 31 de avize de însoţire a materialului lemnos nu au fost implementate în programul informaţional de urmărire a materialului lemnos SUMAL”, a spus Ancuța Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin.

Avizele erau pentru cantitatea de 615,507 m3 de lemn. Întrucât materialul lemnos nu se mai regăsea în depozit s-a dispus confiscarea valorică a acestuia a cărui sumă se ridică la aproape 100.000 de lei.

Pentru nerespectarea implementării avizelor în programul naţional, poliţiştii au aplicat o sancţiune contravenţională de 4500 de lei.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite