DEMISII Abuzuri, amatorism şi nepotism, la Tetrul de Vest din Reşiţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eugen Drăghin şi-a prezentat demisia.
Eugen Drăghin şi-a prezentat demisia.

Actorii Constantin Bery şi Adina Panait Tismonar şi-au prezentat demisiile în chiar prima zi în care personalul Teatrul de Vest din Reşiţa s-a reunit pentru a pregăti noua stagiune. Odată cu ei au renunţat la teatru şi doi specialişti de la compartimentul tehnic. În urmă cu trei zile, un alt actor, Eugen Drăghin, şi-a semnat demisia.

În spatele acestor plecări nu stau doar salariile exagerat de mici, ci şi atmosfera tensionată din spatele scenei, care nu a fost cunoscută până acum publicului. “Nu mai pot să-mi practic meseria în condiţii profesioniste şi, neacceptând să-mi bat joc de munca profesorilor mei, de munca mea şi de aşteptările mele profesionale, mă văd nevoit să-mi prezint demisia”, a declarat Drăghin.

    Acesta, dar şi alţi câţiva actori şi angajaţi ai Teatrului de Vest aduc acuzaţii grave directorului Nicolae Vlădulescu şi directorului artistic Dan Mirea. “Sub actuala conducere, am devenit, uşor şi pe nesimţite, o instituţie total neprofesionistă.

Cei doi şi-au angajat nepoţelele, iubitele. Nu ştiu cum un om fără studii, asupra căruia planează bănuiala că nu ar avea nici măcar Bacalaureatul, mă refer aici la Vlădulescu, poate să conducă o instituţie de cultură”, acuză Drăghin. Dan Mirea nu a dorit să răspundă acuzaţiilor ce i se aduc. “Cu farsori nu vreau să intru în polemică”, s-a rezumat deocamdată la a spune Vlădulescu.


Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite