Stop poluării pe Dunăre! Voluntarii GEC Nera au adunat 18 saci cu mizeriile aduse de fluviu din Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Volunarii au făcut curat pe malul Dunării
Volunarii au făcut curat pe malul Dunării

Voluntarii GEC Nera au făcut curat pe malul drept al Dunării, în dreptul localităţii Baziaş. Au fost colectat 18 saci de ambalaje numai din material plastic. Acţiunea a fost realizată în contextul  proiectului național „Let’s do it Romania”. Și dacă tot au fost în zonă, au împărțit și pliante cu planul de stopare a poluării de la Moldomin Moldova-Nouă.

Membrii ONG-ului GEC Nera au avut un weekend activ, în care s-au implicat din nou în stoparea poluării pe Dunăre. Pe lângă acțiunea de curățire a Dunării de mizeriile aduse de fluviu din toată Europa, tinerii au împărțit și pliante oamenilor din Moldova-Nouă prin care au ținut să le reamintească faptul că oficialii de la centru dorm și uită să intervină în ecologizarea iazului Tăușani de la Moldova-Nouă. Asta, deși ei au elaborat un plan prin care acest lucru poate fi realizat.

Direct responsabili de oprirea poluării cu praful ucigaș este Ministerul Economiei. Mai grav este că, zilele trecute, a avut loc o nouă repriză de poluare, din cauza prafului ridicat de vântul puternic. Poluarea de la Moldova-Nouă provoacă pagube de circa 5 milioane de euro în Serbia și ditruge ecosistemul dintr-un parc național din statul vecin.

„Voluntarii au realizat și un nou raport de monitorizare privind starea de ecologizare a iazului Tăuşani – Boşnag, care urmează a fi trimis Ministerului Economiei şi Ministerului Mediului în calitate de factori direct responsabili de stoparea
poluării în această zonă”, a spus Cornel Popovici Sturza, președintele GEC Nera.

Reamintim că Grupul Ecologic de Colaborare Nera implementează în perioada 17 decembrie 2010 – 16 decembrie 2011, proiectul de interes public „Poluarea cu deşeuri miniere pe Dunăre, realitate şi în acelaşi timp bombă mediatică” care este destinat reducerii poluării cu deşeuri miniere antrenate de vânt, de pe teritoriul oraşului Moldova Nouă , a comunei Pojejena din România şi de pe teritoriul comunelor Veliko Gradište şi Bela Crkva din Serbia.

Proiectul este implementat în parteneriat cu asociaţia NVO Škola Plus "Dositej Obradović" din Bela Crkva şi al Consiliul Local din comuna Pojejena fiind finanţat în cadrul Programului IPA, de Cooperare Transfrontalieră România -Republica Serbia.

Reşiţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite