Sporuri ilegale şi la forul judeţean. Funcţionarii trebuie să restituie banii pe care i-au primit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajaţii Consiliului Judeţean Caraş-Severin au rămas fără sporul de dispozitiv, pe care angajaţii de la Curtea de Conturi l-au considerat ilegal. Sporul era de 25% din salariul brut. Partea proastă a lucrurilor este că, la fel ca şi angajaţii Primăriei Reşiţa, cei ai forului judeţean vor trebui să restituie banii pe care i-au primit.

Sumele care s-au adunat sunt fabuloase în contextul salariilor cu care au rămas după tăiere, astfel că oamenii nu vor avea de unde să resituie sumele. În urma discuţiilor avute cu sindicaliştii, angajaţii au găsit o soluţie de scăpare, însă decizia le aparţine celor de la centru.

„Le vom cere guvernanţilor să iniţieze o Hotărâre de Guvern prin care să şteargă plata acestor bani. Ei nu pot fi consideraţi deficit bugetar pentru că nu au fost prevăzuţi nicăieri”, a spus Marian Apostol,  liderul Cartel Alfa pentru ADS Reşiţa.

Iniţiativa va fi făcută pentru toţi angajaţii din sistemul bugetar din Caraş-Severin, care sunt în această situaţie. Numărul lor depăşeşte 1.000.

Reşiţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite