Evaziune fiscală cu tutun sârbesc la graniță. Contrabandiștii s-au ascuns în iarbă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Politistii de frontieră cărășeni au retinut in vederea confiscarii țigări cu timbru sarbesc si fara documente de provenienta, în valoare de peste 3.000 lei. Polițiștii de la Naidăș i-au prins pe contrabandiști la aproximativ 200 de metri de frontiera de stat cu Serbia, ascunși în vegetație.

Aseară, în jurul orei 22.00  un echipaj format din politisti de frontiera din  cadrul Sectorului P.F. Naidas   a depistat la aproximativ 200 m de frontiera de stat cu Serbia  ascunse in vegetatia inalta, doua persoane care aveau asupra lor doua genti de voiaj.

     Politistii de frontiera au descoperit că cele două persoane erau din Reșița și Timișoara, iar în cele doua genti de voiaj au găsit 12.260 tigari cu timbru sarbesc.

“Țigaretele, în valoare de 3.065 lei  au fost ridicate in vederea confiscarii, iar pe numele celor doua persoane  politistii de frontiera au intocmit actele premergatoare inceperii urmaririi penale pentru savarsirea infractiunilor de contrabanda calificata si evaziune fiscala”, a spus Florin Crăciun, purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră.

Au trecut ilegal frontiera

Și politistii de frontiera din cadrul Sectorului P.F.  Moldova Veche au avut o activitate intensă în cursul nopții. Aceștia au depistat cu ajutorul noului sistem de supraveghere  la Dunare  2 persoane ce au trecut ilegal frontiera din Serbia in Romania.

 Politistii de frontiera ce efectuau misiunea de operatori ai sistemului de supraveghere la Dunare au observat cu ajutorul uneia dintre camerele de supraveghere o ambarcatie metalica cu motor in care se aflau 2 persoane, care a trecut ilegal frontiera din Serbia in Romania, oprindu-se la 25 m de malul romanesc al Dunarii.

 Acestia au alertat imediat un echipaj de interventie care cu ajutorul ambarcatiei din dotare a intervenit si a procedat la retinerea persoanelor in cauza .
“Persoanele au fost identificate ca fiind cetateni sarbi si au declarat politistilor de frontiera ca au patruns in apele teritoriale romanesti din greseala, invocand o defectiune a motorului barcii”, a spus Florin Crăciun, purtătorul de cuvânt al frontieriștilor.

Pe numele celor doua persoane au fost intocmite actele premergatoare inceperii urmaririi penale pentru comiterea infractiunii de intrare in tara prin trecerea ilegala a frontierei de stat, iar barca, motorul si obiectele aflate in barca au fost indisponibilizate in vederea confiscarii .
   

Reşiţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite