Din culisele descinderilor de la Vama Naidăș: "Șapte mașini s-au stricat pe drum"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul general al Direcției Naționale Anticorupție, Arion Jănică, cel care a coordonat întreaga activitate a descinderilor din vămile din vestul țării oferă detalii picante ale acțiunii care a avut loc în luna februarie a acestui an la Vămile Naidăș și Moravița. Directorul DGA a fost astăzi prezent la Reșița, alături de Lucian Florin Guran, adjunctul Departamentului de Ordine și Siguranță Publică.

Prezenți la Reșița, cei doi șefi și-au prezentat progresele pe care le-au făcut în privința disponibilizărilor din cadrul instituțiilor care aparțin de Ministerul Administrației și Internelor sau planul de măsuri anti corupție elaborat la nivel central. Cu acest prilej, cel care a coordonat întreaga operațiune a descinderilor din vămile din vestul țării vine și cu alte detalii, de culise.

“Șapte mașini s-au stricat în drum spre vestul țării”, a declarat astăzi Arion Jănică. Acesta a adăugat că operațiunea s-a complicat de la acel moment și, în plus, față de problemele tehnice instanțele de judecată nu au avut cum să audieze 300 de oameni în doar 24 de ore, perioada pentru care a fost emis mandatul de arestare.

Șeful DGA justifică în acest fel și intervenția cu elicopterele. “Nu a fost vorba despre niciun spectacol mediatic, dar am recurs la această măsură, tocmai ca să ducem în timp util persoanele la audieri”, subliniază acesta. În plus, pentru mulți dintre vameși se așteptau să fie luați de mascați, și-au făcut bagajele și și-au angajat avocat așteptând să ajungă la instanță.

“Surprizele au apărut la Albița, unde unii vameși și-au angajat avocat degeaba și au rămas cu bagajele făcute pentru că nu s-au nimerit să fie pe tură la momentul interceptărilor și au scăpat neaudiați”, a adăugat chestorul.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite