Mașinile confiscate din cauza traficului cu țigări la Naidăș blochează activitatea la frontiera cu Serbia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mașinile confiscate sunt abandonate în vamă
Mașinile confiscate sunt abandonate în vamă

Aproape 1.400 de călători trec zilnic granița cu Serbia, iar numărul mașinilor care ajung pe teritoriul sârbesc depășește 500. Pentru că tranzitul vizează de multe ori și traficul cu țigări, multe dintre autoturisme sunt confiscate de vameși. Spațiul de depozitare însă, este limitat, astfel că mașinile îl ocupă inutil, încurcându-i pe lucrătorii vamali.

Autoturismele reținute de vameși, din cauză că proprietarii lor au încălcat legea sau reglementările vamale, zac uitate de Primării la Naidăș. Potrivit legii, autoturismele sunt reținute ca măsură asiguratorie că proprietarii își plătesc amenda primtă. “Primăriile sunt anunțate de noi că pot veni să ridice autoturismul, însă nu am primit niciun răspuns în acest sens, astfel că noi le ținem blocate în vamă, în continuare”, a spus Cătălin Zernescu, șeful Biroului Vamal Naidăș.

Numărul autoturismelor confiscate în ultimele luni depășește 23. Pentru ca primarii să ajungă la vamă, să ridice mașinile a fost nevoie de implicarea prefectului. Chiar și așa, singura Primărie care s-a arătat interesată să răspundă adresei oficiale a fost cea din Fârliug.

Amenzi pentru contrabandă
În ciuda controalelor care se fac la vamă după descinderile din luna februarie, mulți cărășeni continuă să își câștige existența din traficul cu țigări. Astfel că, lucrătorii vamali au confiscat peste 60.000 de pachete, au dat 529 de amenzi și au emis adeverințe pentru reținerea bunurilor în cazul a 2400 de persoane.

Deși numărul cazurilor de traffic direct prin vamă a scăzut, probleme rămân pe fâșia verde.  „Pe fâșia verde mai sunt probleme cu traficanții, în

Reşiţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite