Prețuri exorbitante la abonamentele pe transportul în comun. Duble față de Timișoara, unde condițiile sunt impecabile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Operatorul care a preluat în concesiune de la municipalitate transportul în comun își face singur regulile atunci când vine vorba despre prețuri. Asta pentru că, deși tramvaiele nu circulă momentan, iar autobuzele se defectează pe traseu, prețul unui abonament este de 156 de lei. La Timișoara, prețul unui abonament general este de numai 80 de lei.

Ro-A-Tir, firma care a preluat în concesiune serviciul de transport public nu dă semne că i-ar păsa de criza financiară prin care trec reșițenii. Asta pentru că, deși autobuzele și tramvaiele care circulă pe traseu lasă de dorit atât la condiții, cât și la orar, seara, după ora 21.00, prețurile stabilite depășesc suta de lei.

Cu intervenția Primăriei Reșița, prețul unui abonament general este acum de 156 de lei, deși inițial fusese stabilit la 180. De asemenea, prețul unui abonament pe doar două dintre linii este acum de 109 lei, iar cel propus inițial de 126 de lei.
Reșițenii sunt revoltați

„Este inadmisibil ca prețul să fie atât de mare. La Timișoara, costul abonamentului general este de 80 de lei. Acolo, troleibusele circulă regulat, sunt noi, iar condițiile în care RATT transportă călătorii sunt ireproșabile. Vara, uneori mai sunt probleme cu aerul condiționat pe final de lună, când șoferii vor să facă economie la combustibil, dar în rest, nu ai ce să reproșezi. Păi autobuzele astea sau tramvaiele care ne pun viața în pericol se compară cu așa ceva?”, spune reșițeanul Alexandru Toma, de 25 de ani, care anul trecut a abolvit facultatea în Timișoara și a beneficiat de un abonament general la RATT, firma care asigură transportul în orașul vecin.

„În condițiile acestea, și cu doi lei biletul, mai bine ne cuplăm câte trei și luăm un taximetru sau chiar mergem cu mașina persoanlă. Nu mai putem spune că facem economie, dacă circulăm cu transportul public”, spune și Carmen Adina, de 27 de ani. „Pentru o mai bună informare a utilizatorilor de transport în comun va fi emis un comunicat de către operatorul privat, S.C. SPEDITION RO-A TIR, cu specificări ale preţurilor curente pentru bilete şi abonamente în concordanţă cu planurile de modernizare şi îmbunătăţire a transportului în comun”, a spus Marius Bălean, purtătorul de cuvânt al Primăriei Reșița.



 

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite