Traficul la granița cu Serbia a crescut în sezonul estival. Motivul: concediile în străinătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agitație mare la granița cu Serbia în această perioadă, când numărul cărășenilor care vin sau pleacă din țară pentru petrecerea concediilor este de ordinul zecilor de mii. Numărul mare arată că momentul crizei a fost depășit, iar oamenii vor să își petreacă liniștiti un concediu în străinătate.

“Anul trecut nu am plecat în concediu, din cauza banilor, dar acum am decis că este timpul să ne relaxăm, mai ales că ne-am revenit puțin financiar”, spune reșițeanul Andrei Mirea, de 27 de ani. Andrei a vrut ca anul acesta să petreacă două săptămâni în Muntenegru, astfel că nu a stat pe gânduri și a plecat din țară cu mașina personală.

Și statisticile polițiștilor de frontieră arată o creștere a numărului de persoane care au tranzitat vama. “În luna iulie 50.000 de persoane au trecut prin punctul de frontieră de la Naidăș, față de 40.000 câte au intrat sau au ieșit din țară în luna ianuarie a acestui an”, a spus Florin Crăciun, reprezentantul Biroului de Relații cu Presa de la Inspectoratul Poliției de Frontieră Caraș-Severin.

Și în luna august numărul este tot de ordinul zecilor de mii de persoane. Până acum, peste 40.000 de persoane au tranzitat, dar frontieriștii estimează că până la finele lunii, va fi egalată performanța lunii iulie.


Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite