Tot mai mulți cărăşeni pun mâna pe arme

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a se simţi în siguranţă, tot mai mulţi cetăţeni ai judeţului îşi achiziţionează arme de foc. Pe fondul accentuării sărăciei, într-un judeţ aflat şi aşa în topul celor cu cel mai scăzut nivel de trai, rata infracţionalităţii se află într-o continuă creştere.

Direct proporţional a crescut şi numărul cărăşenilor care s-au înarmat, legal sau mai puţin legal, unii pentru a-şi apăra viaţa şi proprietatea, alţii, pentru a comite jafuri armate. Tot mai multe infracţiuni în care sunt folosite arme de foc au avut loc pe raza judeţului şi, în cele mai grave dintre aceste cazuri, poliţiştii au pierdut urma infractorilor.

O bancă fost jefuită în plină zi, o angajată a unei case de schimb valutar a văzut moartea cu ochii sub ameninţarea pistolului, iar mai nou, doi tineri căsătoriţi s-au trezit cu musafiri nepoftiţi la nuntă. Mai exact, doi indivizi, care şi-au ascuns identitatea sub cagule, l-au împuşcat pe mire în picior în încercarea de a fura darul de nuntă. Toţi aceşti infractori sunt liberi şi, cu siguranţă, nu au folosit arme aflate în evidenţa Poliţiei. Fenomenul a luat o amploare îngrijorătoare, oamenii legii punând mâna pe comercianţi de arme care nu s-au sfiit să le expună la vânzare în mijlocul străzii sau pe indivizi care, sub influenţa băuturilor alcoolice, şi-au împuscat consoartele ori partenerii de pahar. Faţă de anul 2010 există până la această dată cu 142 mai multe autorizări pentru deţinere de arme letale sau neletale”, a declarat Ancuţa Cărbunaru, agent de poliţie.

Citește astăzi în ADS Reșița cum a evoluat fenomenul traficului cu arme !


Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite