Drumeţie de vis pe chei şi în munţii din apropierea Reșiței

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La doar 15 kilometri de Reşiţa, peisajele mirifice de pe chei îşi aşteaptă admiratorii în acest weekend. Dacă v-aţi săturat de soare şi plajă, o drumeţie vă prinde bine la început de septembrie, mai ales că frunzele au început deja „spectacolul”.

Atât cu maşina, cât şi pe jos, zilele de weekend vă stau la dispoziţie pentru o drumeţie în vecinătatea Reşiţei. Cel mai aproape de municipiu sunt Cheile Caraşului, amplasate la numai 15 kilometri de oraş, astfel că reşiţenii pot opta pentru o excursie de neuitat. Deşi luna septembrie începe să îşi intre în drepturi, iar ploile urmează şi ele în curând să îşi facă apariţia, vremea nu ar trebui să vă sperie. Dimpotrivă, ar trebui să profitaţi de ea, atât cât se mai poate. Astfel că, reşiţenii pot apela la o drumeţie pentru relaxare, mai ales că perioada concediilor a trecut. Nimic nu poate fi mai plăcut decât o plimbare pe dealurile din apropierea Reşiţei.

„Nu mai ştim ce să facem în weekenduri la Reşiţa. Nu ne mai plac barurile că nu prea vin cu nimic nou, aşa că mai degrabă vom merge la un picnic pe deal”, spune Sonia Illyes. Şi logodnicul ei este pregătit să facă mişcare. „În cursul săptămânii nu avem timp să mergem la sală, aşa că îmbinăm plăcutul cu utilul şi vom face o plimbare mai lungă. Cred că alegem ca destinaţie Cheile Caraşului”, spune Mihai Babeu.

Plimbare şi la munte

Reşiţenii care dispun de maşină pot opta pentru o plimbare mixtă, mai ales că la altitudine, vremea s-a mai răcorit. Iubitorii de temperaturi mai scăzute decât în oraş pot urca la Văliug, după care, pe jos, să viziteze împrejurimile. Asta mai ales, că localitatea Văliug şi Muntele Semenic sunt legate de un traseu turistic, marcat. „Nu am fost niciodată pe acest traseu, dar sâmbătă cred că nu îl voi rata. Am auzit că la finele lunii, vremea se strică. Puţină mişcare nu strică”, spune reşiţenul Liviu Negovan.

Dacă obosiţi de prea multă plimbare, trebuie să ştiţi că ofertele operatorilor de turişti sunt mai mici cu 10 la sută faţă faţă de sesonul estival, pentru că toamna bate la uşă. O noapte de cazare la hotelurile de pe munte costă 120 de lei, camera dublă, iar la pensiunile din Brebu Nou, găsiţi chiar şi cazare cu 10 euro pe noapte, fără vreo masă inclusă, dar cu ţuică multă la dispoziţie.

„Eu prefer cazarea la pensiune, în defavoarea hotelurilor, pentru că totul este mai rustic şi mă simt ca la ţară, la bunicii mei”, spune reşiţeanul Dorin Frunzete. Acesta este hotărât să îşi petreacă weekendul în comuna Brebu Nou, pentru că adoră să fotografieze peisaje, iar zona este ofertantă din acest punct de vedere.

Reşiţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite