Aproape 500 de posturi stau blocate la Spitalul Judeţean, iar actul medical este în pericol

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lipsa medicilor, asistentelor medicale şi a infirmierelor aduc în pagul disperării managerii Spitalului Judeţean de Urgenţă din Reşiţa. Şi asta pentru că, pe piaţa forţei de muncă nu există nici măcar potenţiali candidaţi care să le ocupe. Astfel că, cele trei schimburi, care asigură permanenţa serviciilor sunt descoperite în prezent.

Managerul Spitalului Judeţean Reşiţa, Dumitru Secăşan, face apel la specialişti şi cei care au calificarea de asistenţi medicali sau infirmiere să nu ezite să aplice pentru unul dintre joburile scoase la concurs. Chiar şi aşa, pentru un post temporar, sunt disponibile aproape 20 de posturi, în contextul în care unitatea spitalicească are un deficit de 450 de posturi. “Ne lipsesc 40 de medici, 230 de asistente, 180 de infirmiere, iar restul până la 450 sunt îngrijitoare.

Cu aceste posturi vacantate de mai mult timp, cele trei schimburi care ar trebui să asigure permanenţa au rămas descompletate”, a spus Dumitru Secăşan, managerul Spitalului Judeţean Reşiţa. Secţiile cu problem sunt: chirurgie, urologie sau diabetologie. Directorul vorbeşte şi despre faptul că posturile vacantate nu mai pot fi ocupate, iar legea nu îl ajută sub nicio formă în acest sens.

“Potrivit Ordonanţei 34/2009, locurile pot fi ocupate numai în raport de 1 la 7, adică în cazul în care pleacă 7 cadre, de abia atunci poate fi angajat unul. Din cauza legii suntem în perderea a câte 6 locuri”, a adăugat Dumitru Secăşan.

Salvarea vine din joburile temporare
Pentru că s-a constatat că există foarte multe posturi libere şi din urma suspendării temporare a activităţii, pe motiv de maternitate, graviditate sau copil cu handicap, conducerea spitalului a făcut apel la Consiliul Judeţean Caraş-Severin, for de care aparţine, ca să poată organiza concurs. Lista joburilor disponibile arată în felul următor:

-    13 posturi de asistent medical
-    2 posturi de infirmier debutant
-    2 posturi de îngrijitori
-    1 post de brancardier
-    1 post registrator medical debutant
-    1 post operator date debutant

 Concursul va avea loc în data de 28.11.2011 ora 9ºº la sediul unităţii şi constă, în 3 etape succesive, după cum urmează:
1.    selecţia dosarelor de înscriere;
2.    proba scrisă ;
3.    interviul.

  Înscrierile se fac la Serviciul de Resurse Umane până în data de 31.10.2011 ora 12ºº.


Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite