PORTRET Rusalic Fîc, inginerul care aduce Reșiței medalii de aur

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sportivii de la clubul CSM Reșița, condus de Rusalin Fîc, i-au adus până acum județului aproape 1000 de medalii. Rusalic Fîc este unul dintre puținii oameni modești, altruiști și dedicat sută la sută muncii în echipă. Este inginer de profesie, dar imprejurările vieții i-au adus un post de conducere la CSM Reșița.

Profil: Data și locul nașterii: 24 octombrie 1961, Reșița
Studii: Politehnica „Traian Vuia” Timişoara - Facultatea de mecanică,  Masterat în Politici Publice, Inginer tehnologia construcțiilor de mașini
Familie: căsătorit, un copil
Ocupația: director CSM Reșița

Ce îi place?
Îmi plac altruismul, toleranța, spiritul de fair-play, modestia și munca în echipă. Le consider de-a dreptul valori și încerc să învăț acest lucru pe toți cei care intră în contact cu mine. Nimic nu este mai frumos decât să vezi un om altruist, tolerat și modest, care să știe să lucreze în echipă.

Ce nu îi place?
Nu îmi plac egoismul, intoleranța, lipsa de modestie și oamenii care nu știu să lucreze în echipă. Acestea cred că sunt atribute pe care nu ar trebui să le aibă oamenii în jurul nostru, însă nu trăim într-o lume perfectă și am înțeles demult că nu este posibil așa ceva.

Ce proiecte aveti pentru club?
Proiectul principal este legat de  îmbunătăţirea  rezultatelor în sport: înainte, în timpul şi după Jocurile Olimpice de la Londra. Avem în vedere clasarea CSM Resita, în anul 2012, printre primele 20 de cluburi  din țară. Bineînțeles, un obiectiv important este participarea la Jocurile Olimpice de la Londra,din 2012.

Care a fost prima impresie pe care ați avut-o atunci când ați intrat în contact cu cei de la club?
O impresie pozitivă, însoțită de o emoție firească la începutul unui nou parcurs.  

 Deși conduce „mina de aur” a talentelor reșițene în domeniul sportului, acest aspect nu îl sperie nicio clipă. Dimpotrivă, crede că și campionii au defectele lor. Deși nu a câștigat personal o medalie de aur, i-a adus județului aproape 1000, aspect care îl face apreciat de comunitate locală și demn de admirat. Înainte să ajungă la club a lucrat timp de zece ani ca și consilier de imagine la Direcția pentru Tineret și Sport, iar faptul că a ajuns șeful celui mai important club reșițean nu este o simplă întâmplare.

„Faptul că am ajuns să coordonez clubul n-a fost deloc întâmplător, decizia mea de a  participa  la concurs având susținerea unei echipe întregi, dintre care cele mai cunoscute nume sunt: Francisc Vaștag, Dan Grecu, Sandu Checiches, Florin Munteanu sau Alexandru Mironov”, povestește inginerul care formează campioni.

Aproape 1000 de medalii
Atunci când vine vorba despre medaliile aduse județului de  clubul reșițean, Rusan Fîc se luminează la față. „Până astăzi, în cei zece ani de activitate, avem 906 medalii obținute la competițiile interne și internationale de sportivii din cele nouă secții, pe ramuri de sport ale Clubului Sportiv Municipal Resita: atletism, box, lupte, înot, culturism, gimnastică, patinaj, tenis și radioamatorism. Sunt rezultate sportive frumoase, realizate de o generație sportivă de excepție”, spune șeful campionilor reșițeni.

Pentru Rusalin Fîc, toate sunt la fel de prețioase, dar cele mai valoroase pentru club au fost cele obținute de secția de lupte libere a CSM Resita de sportivi precum Diana Mudrag, campioană mondială la juniori, Roxana Nastrușnicu, care are o medalie de argint la Campionatele Europene de juniori II sau Valentin Popescu, multiplu campion  național. Lista poate continua la același nivel atât la lupte, cât și pe celelalte sporturi ale clubului. Rusalin Fîc este foarte apropiat de tinerii care vin la club.

„Pe cei mai mulți dintre sportivi îi cunosc de când  aveau 8-10 ani, deci pot spune că au crescut sub ochii mei. Întoteauna am încercat, împreuna cu antrenorii clubului, să îi motivez  în limitele posibilităților, încurajand performanța”, spune președintele CSM Reșița. Dacă vorbim despre momentele în ca sportivii se întorc acasă cu medalii, atunci apar și emoțiile.

„Sunt extrem de bucuros și de mândru de fiecare dată. Rezultatele sunt, de fapt, o urmare a muncii continue depuse de antrenori și sportivi, în egală măsură”, subliniază Rusalin Fîc. 


Reşiţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite