Poliţiştii reînființează secțiile la sate. În Caraș-Severin sunt zece

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ca să salveze economia ţării, cei de la centru s-au gândit să reducă doar cu nouă numărul poliţiştilor din Caraş-Severin, dar să îi reorganizeze pe cei din mediul rural, acolo unde au loc incidentele cu cel mai mare impact mediatic, cum ar fi crimele sau bătăile care se termină cu persoane trimise în judecată, din cauza urmărilor grave.

„În Caraş-Severin vor dispărea posturile de pe raza judeţului şi se vor înfiinţa secţii de poliţie în locul lor, în plus cu două faţă de ceea ce există în momentul de faţă”, a spus chestorul principal Lucian Florin Guran, adjunctul departamentului de Ordine Publică din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor.

În ce priveşte atribuţiile lor, acestea vor rămâne aceleaşi, inclusiv pe linie rutieră. În ce priveşte criteriul disponibilizărilor, acesta a precizat că la toate instituţiile din subordinea ministerului concursurile sunt în curs de derulare. „În sistem vor rămâne doar cei mai buni angajaţi în urma selecţiei care se face în prezent”, a adăugat chestorul, prezent la Reşiţa.

De la celelalte instituţii ale Ministerului Administraţiei şi Internelor vor pleca: 39 de angajați  de la pompieri, doi de la serviciul de permise și 48 de angajați de la Poliția de Frontieră. De asemenea, 34 de jandarmi părăsesc sistemul. 

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite