Un polițist a refuzat mita, după ce doi colegi de-ai săi sunt în arest pentru că nu au procedat la fel

0
Publicat:
Ultima actualizare:
foto:arhivă
foto:arhivă

Un agent de poliţie de la Coronini a refuzat mita oferită de un bărbat pentru a-l scăpa de dosarul penal pe care-l avea pentru săvârşirea unor infracţiuni la regimul circulaţiei. Nu la fel au procedat și colegii săi însă, care sunt cercetați acum pentru luare de mită, iar avocații lor încearcă să îi scoată din arrest.

La începutul lunii iunie, polițiștii de la Coronini au depistat în trafic un bărbat care conducea un autoturism, deşi avea permisul anulat printr-o hotărâre judecătorească din anul 2010. Bărbatul în cauză, s-a ales cu dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia permisul de conducere i-a fost anulat.

“Pentru soluţionarea favorabilă a dosarului, T.P., în vârstă de 45 de ani, a dorit să îi ofere în repetate rânduri bani agentului de poliţie care instrumenta dosarul bărbatului”, a spus purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin, Ancuța Cărbunaru.

Pentru că bărbatul miza, totuși, pe bani, polițistul i-a dezvăluit planurile, iar procurorul desemnat de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin şi ofiţerii DGA – Biroul Anticorupţie Caraş-Severin, cu sprijinul Serviciului Judeţean de Informaţii şi Protecţie Internă Caraş-Severin, l-au prins în flagrant în timp ce îi oferea poliţistului suma de 100 de euro, o parte din suma promisă.

“În cauză s-a întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită, iar faţă de T.P. s-a luat măsura obligării de a nu părăsi localitatea”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Arestați pentru luare de mită 
Agenţii de circulaţie Lucian Musteaţă şi Ionuţ Cârstea au fost trimişi în judecată pentru luare de mită. Potrivit celor prezentate de procurorul Ion Teacă, pe 16 mai, cei doi au primit câte 50 de euro de la martorul-denunţător Vasile Gruia, pentru a nu-i ridica acestuia talonul de înmatriculare al autoutilitarei pe care o conducea şi a nu-i aplica amenda prevăzută de lege.

„Agentul de poliţie Musteaţă i-a spus martorului-denunţător că, pentru defecţiunile tehnice constatate la maşina sa, amenda se ridică la 2.700-2.8000 de lei şi că va fi ridicat actul de înmatriculare al maşinii. Întrucât martorul-denunţător s-a plâns agentului de poliţie că are trei copii în întreţinere, agentul de poliţie Musteaţă i-a spus să ducă suma de 100 de euro la barmana din localul SC Dolly Com SRL din Bocşa”, se arată în rechizitoriu.

Reşiţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite