Trăiesc pe un adevărat focar de infecție cu bună știință. Au redirecționat scurgerea toaletelor în subsol!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locatarii de pe Calea Caransebeșului numărului opt au de mai multe luni probleme cu canalizarea. La două trei zile li se înfundă, iar casele le sunt invadate de mizerii. Oamenii au ajuns la capătul răbdărilor, pentru că susțin că oficialii de la apă-canal nu i-au luat în seamă. Astfel că, au găsit soluții proprii.

De câteva luni, locatarii de pe Calea Caransebeșului reclamă la societatea de apă-canal, Aquacaraș problemele lor legate de desele inundări ale apartamentelor de la parterul blocului, din cauza coloanelor verticale, dar și a magistralei care preia fluxul toaletelor. „Nu mai putem sta în mizeria asta. Este un miros care ne îmbolnăvește. O dată la două-trei zile, trebuie să dezinfectăm totul cu clor, după ce scoatem cu găleata din baie ceea ce se revarsă din toalete.

CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO

Avem copii mici, se îmbolnăvesc de hepatită”, spune Viorica Filimon. Și Dan Truică este revoltat, dar omul este supărat mai ales pe soluția pe care au găsit-o vecinii săi ca să scape de desele revărsări ale toaletelor. „Și-au îngăurit podelele în jurul WC-urilor, iar acum mizeria din case se scurge direct în subsol.

Nu este corect ceea ce fac, pentru că noi trăim acum pe un focar de infecție. Subsolul este și el aproape plin. Ce ne facem când se revarsă”, spune bărbatul revoltat. Dan Truică susține că a fost obligat și el de locatarii de la parter să aplice soluția lor, dar a refuzat.

CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO

Aquacaraș cunoaște situația
La Dispeceratul Central al societății de apă-canal, în intervalul 01 iulie – 08 septembrie au fost înregistrate din partea Asociaţiei de proprietari 3 solicitări de intervenţie. Potrivit oficialilor instituției, de fiecare dată la faţa locului s-a deplasat echipa Sectorului Reţele Canal a societăţii, care au constatat că ar exista anumite nereguli, dar nu au intervenit.

„Canalizarea publică era funcţională (deservind toate blocurile arondate)  fiind constatate probleme pe tronsonul de canalizare dintre căminul de racord spre bloc şi la coloanele de scurgere din subsol.

Cetăţenii solicitanţi au fost informaţi verbal asupra condiţiilor în care societatea noastră poate interveni pentru desfundarea şi repararea acestui tronson. Societatea noastră a preluat în concesiune sistemul public de apă şi de canalizare. Punctul de delimitare între reţeaua publică şi reţelele interioare de canalizare este căminul de racord”, spune Adriana Almăjan, purtătorul de cuvânt al societății de apă-canal.

Societatea noastră va interveni pentru menţinerea în stare de funcţionare a reţelei publice de canalizare ori de câte ori va fi solicitată, însă subliniem aspectul următor: intervenţiile pe reţelele interioare de canalizare se pot face numai pe bază de comandă din partea Asociaţiei de Proprietari, contra cost”, a adăugat purătorul de cuvânt.

Riscă să se îmbolnăvească
Mizeriile pe care locatarii stau pot fi sursa unor boli infecțioase care se pot declanșa în timp. Printre acestea se numără hepatita.

Reşiţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite