Incendii de vegetație uscată scăpate de sub control la Prigor. Pompierii au intervenit continuu 24 de ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Flăcările au cuprins hectare întregi de vegetație uscată, dar și livezi de pomi fructiferi
Flăcările au cuprins hectare întregi de vegetație uscată, dar și livezi de pomi fructiferi

Trei sălaşe, o livadă cu 240 de pomi fructiferi şi şase clăi de fân au ars după ce o ardere necontrolată a pârjolit aproximativ 80 de hectare de teren din comuna Prigor. Incendiul a izbucnit luni, 03 octombrie a.c., în jurul orei 14.50, iar pompierii militari, alături de alte zeci de persoane civile, au intrevenit până azi dimineaţă, la ora 06.35, pentru localizarea şi lichidarea acestuia.

Astăzi, în jurul orei 11.00 Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „SEMENIC” al judeţului Caraş-Severin a fost solicitat să intervină, din nou, prin Garda nr. 2 de Intervenţie Bozovici, pentru stingerea unui foc de vegetaţie uscată ce s-a extins şi la litiera unei păduri de pini izbucnit pe teritoriul aceleaşi comune, Prigor.

“În ultimele 24 de ore pe teritoriul judeţului Caraş-Severin au fost semnalate zece arderi necontrolate. Din cauza acestor focuri exista riscul să fie cuprinse de flăcuri o staţie peco din localitatea Constantin Daicoviciu, o mănăstire amplastă pe teritoriul localităţii Petroşniţa şi unele zone împădurite din judeţ”, a spus Anca Balint, purtătorul de cuvânt al ISU “Semenic”.

Având în vedere situaţia dată, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „SEMENIC” al judeţului Caraş-Severin trage un semnal de alarmă cu privire la situaţiile ce pot fi create din cauza aprinderii miriştilor, lăsării focurilor nesupravegheate şi aminteşte că activitatea de prevenire a unor astfel de situaţii trebuie să fie o prioritate pentru toţi factorii de decizie de la nivelul localităţilor.

Totodată, cetăţenii sunt rugaţi să dea dovadă de responsabilitate şi să nu mai aprindă vegetaţia uscată fără a-şi lua toate măsurile necesare prevenirii extinderii focului.  Situaţiile din aceste zile dovedesc că arderile necontrolate pot scăpa de sub control şi astfel pot pune în pericol comunităţi întregi.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite