Enel răspunde atacurilor Primăriei: Stâlpii fără becuri nu pot ilumina oraşul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa rămâne adesea în beznă
Reşiţa rămâne adesea în beznă

Străzile municipiului de pe Bârzava rămân tot mai des în beznă. Cetăţenii îşi varsă nervii pe primar şi consilierii locali, deşi, spun aceştia, nu sunt ei de vină. Municipalitatea îi îndeamnă pe reşiţeni să ceară explicaţii Enelului pentru desele pene de current. Oficialii companiei însă îi asigură pe oameni că stâlpii fără becuri nu au cum să ilumineze oraşul.

Vineri, municipalitatea lansa un atac dur la adresa Enel Distribuţie Banat, care era acuzată de faptul că nu îşi face datoria ca la carte, iar oraşul rămâne în întuneric tot mai des. “Pentru defecţiunile produse în sistemul de iluminat  public din municipiul Reşiţa la nivelul mai multor stâlpi de iluminat, la  nivel de stradă, zonă, sau cartier, cetăţenii se vor adresa telefonic la dispeceratul teritorial ENEL CALL CENTER la telefon nr. 0255 929, deoarece aceste avarii sunt în exclusivitate de competenţa operatorului de reţea”, a spus vineri, Marius Bălean.

Enel contraatacă
“Bunurile aferente infrastructurii tehnico - edilitare sunt înregistrate în patrimoniul Enel, delimitarea instalaţiilor fiind la suportul corpului de iluminat public. Astfel, corpul de iluminat, becul aferent şi accesoriile sunt în patrimoniul Primăriei, iar stâlpii, conductoarele, cablurile, punctele de aprindere, automatizările şi punctele de măsură utilizate pentru iluminatul public sunt în gestiunea şi exploatarea Enel Distribuţie Banat – Unitatea Teritorială Reţea Reşiţa”, spune Bogdan Micu, purtătorul de cuvânt al comapniei. În plus, acesta vine cu o serie de sesizări care, din nou, fac vinovat executivul, şi comunică faptul că Enel Distribuţie Banat – U.T.R. Reşiţa a informat Primãria Reşiţa, prin mai multe adrese, asupra problemelor punctuale legate de iluminatul public din municipiul Reşiţa, aceasta având obligaţia sã le remedieze în cel mai scurt timp.

“Problemele semnalate sunt legate atât de lipsa becurilor la stâlpii de iluminat, iluminarea slabã pe care o asigurã becurile existente, pânã la avariile repetate pe care le provoacã societãţile comerciale care executã diverse lucrãri în municipiu, neavând întotdeauna şi avizele necesare executãrii acestor lucrãri de la Enel, în condiţiile în care beneficiarul acestor lucrãri este chiar Primãria Reşiţa”, a subliniat purtătorul de cuvânt.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite