Ministerul Apărării din Elveția a donat spitalului din Reșița materiale sanitare de 200.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociația „Triumful Inimii” din Bocșa le-a adus specialiștilor de la Spitalul Județean de Urgență din Reșița un transport consistent de 15,5 tone de materiale sanitare. Acestea au venit chiar din Elveția, de la Ministerul Apărării Naționale, care anual își reînnoiește stocul. Tot din Elveția, spitalul a mai primit în acest an un encefalograf.

Criza de echipamentele medicale şi materiale sanitare a ajuns la urechilor țărilor europene, astfel că, Ministerul apărării Naționale elvețian sare în ajutorul Spitalului Județean de Urgență din Reșița, pe care îl ajută. Totul a fost posibil prin Asociația „Triumful Inimii”, din Bocșa. „Avem o colaborare foarte bună cu o asociație umanitară din Elveția, care ne-a ajutat să ajungem la MAPN-ul de acolo.

Ministerul schimbă anual stocul, astfel că cele pe care le au încă în dotare ajung la noi. Am mai făcut un transport similar la SCJU Reșița”, spune Eugen Tismăneanțu, vicepreședintele ONG-ului. Directorul spitalului reșițean apreciază gestul celor de la “Triumful Inimii”. “Acest transport ne este de mare ajutor. Acum un an, a ajuns la noi chiar și un transport de alimente, dar și un encefalograf performant”, spune Dumitru Secășan, managerul instituției spitalicești. Vicepreședintele explică istoria instrumentului medical, de mare ajutor.

„A aparținut unui medic specialist, tot din Elveția. Pentru că a ajuns la vârsta pensionării, a vrut să îl doneze. A fost fascinat atunci când a auzit că encefalograful pe care el l-a cumpărat cu câțiva ani înainte, în valoare de 75.000 de euro, va ajuta un județ întreg”, subliniază Eugen Tismăneanțu. Acesta și-a manifestat regretul că nu mai poate ajuta spitalul din Bocșa, care s-a desființat, însă direcționează tot ceea ce poate spre spitalele care încă mai sunt funcționale.

Reşiţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite