Destăinuirile de dincolo de gratii ale unui clonator de carduri prins de polițiști

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kempes
Kempes

Kempes, pe numele lui adevărat Florin Buzăianu, a stat opt luni de zile în arest preventiv pentru clonare de carduri bancare. Reşiţeanul de 31 de ani a fost vizitat, în primăvara anului trecut, de un prieten din Bucureşti, Robert Niculescu, care i-a mărturisit că deţine o reţetă pentru a câştiga foarte uşor mulţi bani.

Avea nevoie doar de cineva priceput în ale calculatoarelor. Kempes e un bun ospătar, dar le are mai puţin cu informatica, aşa că, a apelat la doi amici, Marin Jenariu, alias Ureche, şi Sergiu Melniceanu, zis Beto. Primul şi-a pus la dispoziţie calculatorul, în timp ce, celălalt s-a ocupat de scrierea cărţilor de credit cu apartura adusă de Niculescu.

La bancomat şi-au încercat norocul toţi patru, dar doar Jenariu a reuşit să scoată 2.000 de lei. I-a deranjat Poliţia, care i-a pus pe fugă pe cei trei reşiţeni, bucureşteanul Niculescu fiind încătuşat pe loc. Câteva zile mai târziu au fost arestaţi şi Kempes, Ureche şi Beto.

 Au petrecut opt luni în arest preventiv, fie în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Caraş-Severin, fie în Penitenciarul Timişoara. Odată pus în libertate, Kempes şi-a căutat un loc de muncă pentru a uita de calvarul din spatele gratiilor, aşa cum mărturiseşte chiar el. “Au fost zile foarte grele. Îţi faci nevoile în camera în care mănânci. Colegul tău de cameră, la fel. Nici măcar o perdea la WC nu ai.

Mizerie, pureci, asta la Reşiţa. La Timişoara a fost mai bine că era toaleta închisă. Dar şi acolo ieşea şobolanul din WC şi se uita la tine. Mă gândeam clipă de clipă doar la ziua în care voi scăpa de arest şi mă voi întoarce acasă, la soţia şi fetiţa mea. Ştiam că mă voi schimba”, mărturiseşte Kempes.
 În aşteptarea sentinţei, fostul clonator de carduri s-a întors la vechea lui meserie, cea de ospătar.

“La două zile după ce am ieşit din arest, mi-am căutat de lucru. Am apelat la oameni pe care îi cunoşteam, dar am tot fost refuzat pentru că nimeni nu vrea să se încurce cu un cineva care a stat în puşcărie. Îi şi înţeleg. Până la urmă am găsit înţelegere şi am început o viaţă nouă”, a mai spus Kempes.
La mâna instanţei supreme
    Fapta comisă de el este pedepsită însă drastic de legile din România şi s-ar putea întoarce din nou după gratii. Tribunalul Caraş-Severin i-a condamnat pe el şi Niculescu la doi ani de închisoare cu executare, în timp ce, ceilalţi doi, au scăpat cu pedepse cu suspendare. Mai mult decât atât, şi Curtea de Apel a considerat că nu au plătit suficient prin cele opt luni de arest preventiv.

“Aş da orice să nu mă mai întorc acolo. Mi-am refăcut viaţa, m-am reabilitat şi mai bine muncesc pentru a plăti pentru ceea ce am făcut”, a mai spus tânărul care aşteaptă acum pronunţarea unei sentinţe definitive de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite