Vești bune pentru Bazinul “7 Noiembrie”, care s-a prăbuşit din cauza nepăsării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce unul dintre pereţii bazinului acoperit din cadrul complexului de nataţie din Luncă şi o parte a acoperişului acestuia nu au mai rezistat şi s-au făcut una cu pământul, mai marii de la centru s-au gândit că este timpul să salveze obiectivul. Reșița a obținut o finanțare de peste patru milioane de euro.

“Ca urmare a deplasării la Bucureşti a Primarului municipiului Reşiţa, Mihai Stepanescu şi a demersurilor efectuate la structurile Guvernamentale, s-a analizat şi aprobat finanţarea pentru această lună”, a spus Marius Bălean, purtătorul de cuvânt al municipalității.

Proiectul „Consolidare Bazin de Înot Acoperit Lunca Pomostului”, a fost evaluat potrivit studiului de fezabilitate la 4.165.000 de euro. Prin implementarea acestui proiect, se va reda circuitului public bazinul de înot din Lunca Pomostului, imobil care a adus în decursul anilor faimă Reşiţei.

Abandonat cu nepăsare
Abandonat în paragină de mai mulţi ani de zile, bazinul de înot din Luncă a ajuns într-o stare de degradare atât de avansată încât a început să se prăbuşeacă. Astăzi a picat doar primul perete şi o parte a acoperişului, dar pare a fi doar o chestiune de zile până când întreaga bază sportivă se va transforma într-o grămadă de cărămizi. Primarul Reşiţei, Mihai Stepanescu, s-a deplasat la faţa locului împreună cu conducerea „Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă” şi cu reprezentanţi ai Direcţiei pentru Administrarea Domeniului Public şi Privat şi Direcţiei pentru Întreţinerea şi Repararea Patrimoniului Consiliului Local al Municipiului Reşiţa.

“S-a dispus asigurarea pazei obiectivului, urmând ca astăzi şi în cursul zilei de mâine să se convoace Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă în vederea stabilirii măsurilor necesare. Menţionăm faptul că,  primarul municipiului Reşiţa a făcut numeroase demersuri la eşaloanele superioare, cât şi la Compania Naţională de Investiţii, în vederea obţinerii de fonduri pentru consolidarea şi reabilitarea clădirii, dar toate solicitările s-au soldat cu răspunsuri nefavorabile”, se arată într-un comunicat al Biroului de Presă de la Primăria Reşiţa.

Cele două bazine ale complexului, unul acoperit şi unul în aer liber, au aparţinut iniţial Direcţiei pentru Sport. În 1996 au trecut în proprietatea Ministerului Învăţământului, timp în care au fost administrate efectiv de Clubul Sportiv Şcolar. „Noi nu îl puteam întreţine şi a fost preluat de Primăria Reşiţa”, a explicat Ioan Stan, directorul CSŞ Reşiţa. Lipsa investiţiilor a determinat conducerea DSJ să ceară, zece ani mai târziu, să reintre în posesia bazei sportive.

„Am renunţat în favoarea primăriei, pentru că, fostul primar, Liviu Spătaru, a susţinut că are la dispoziţie câteva milioane de lei pentru modernizarea bazei. Nu ne puteam opune unei astfel de investiţii”, a afirmat directorul Direcţiei pentru Sport şi Tineret, Liliana Dacica. Banii promişi de Spătaru n-au mai venit niciodată, iar acum întreaga bază stă se se prăbuşească. Bazinul în aer liber a mai funcţionat ca ştrand doar în primul an de când a fost preluat de municipalitate, când un om de afaceri a închiriat baza.

Reşiţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite