FRAUDĂ Anchetă proprie pentru frauda de la BAC la Inspectoratul Școlar Caraș-Severin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce oficialii de la Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin au dat frauda de la bacalaureat pe mâna polițiștilor, acum, mai marii de la ISJ demarează și o anchetă proprie. Deși în alte județe din țară cercetarea s-a încheiat deja, în Caraș-Severin lucrurile sunt mai complicate, din cauza banilor care s-au adunat în scopul garanției elevilor de a trece examenul.

Astfel că, la Caransebeș, pe lângă cei 127 de absolvenți care au avut lucrările identice, mai mulți angajați ai Grupurilor Școlare Auto și Forester sunt anchetați de parchet. “Vom demara și noi propria noastră anchetă, ca să aplicăm sancțiuni așa cum prevede metodologia școlară.

Acestea constau în interdicția de a mai supraveghea examenele naționale pentru o perioadă de cinci ani, mustrare, avertisment și pot merge chiar până la desfacerea contractului colectiv de muncă”, a spus inspectorul școlar general, Adrian Doxan.

Oficialii de la Parchet spun că ancheta lor este în derulare. “Ce vă pot spune pentru moment este că obiectul dosarului este dare de mită”, a spus Cosmin Pasere, purtătorul de cuvânt al instituției.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite