Cum să obții un loc de școlarizare? La Universitatea “Eftimie Murgu” din Reșița s-a dat startul înscrierilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Absolvenții de liceu mai au o șansă să devină studenți
Absolvenții de liceu mai au o șansă să devină studenți

Liceenii care vor să devină studenți nu au prea mult timp la dispoziție să analizeze opțiunile pe care le au. De astăzi, candidații își pot depune dosarele. La specializările Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Administrative mai sunt disponibile 13 locuri bugetate şi 282 cu taxă. La acestea se adaugă 242 pentru învăţământul la distanţă, iar la Inginerie – 136 bugetate şi 127 cu taxă.

Tinerii pot opta pentru două facultăți, cu mai multe specializări pentru fiecare în parte. Facultatea de Științe Economice și Administrative vine cu specializări precum asistență socială, administrație publică, marketing, teologie sau sport. Cea de inginerie, facultate cu tradiție pentru oraș, pregătește specialiști pentru: mecanică și ingineria materialelor, inginerie electrică și informatică, dar și pentru inginerie și management. 

Ce documente ne trebuie

Dosarul de admitere la una dintre cele zece facultăți puse la dispoziția candidaților de Universitatea „Eftimie Murgu” este destul de stufos, astfel că trebuie să vă mișcați repede. Acesta trebuie să cuprindă: copie după buletinul de identitate, copie legalizată după certificatul de naștere, diploma de bacalaureat și foaia matricolă a anilor de liceu în original, adeverință cu examenul micro, dar și adeverință de la medicul de familie care să ateste că tânărul este clinic sănătos.

De asemenea, două poze trebuie adăugate la dosar. Dacă tinerii sunt căsătoriți, nu trebuie să uite să adauge și copie legalizată după certificatul de naștere. „Ca să își depună dosarul, candidatul trebuie să plătească o taxă de 100 de lei. Dacă se înscrie la mai multe facultăți, fiecare depunere de dosar trebuie plătită în parte, iar chitanța adăugată cu restul actelor”, a spus Daniela Blidaru, secretara Facultății de Științe Economice și Administrative.

Reşiţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite