Subiectul banilor europeni pierduți ajunge cu scandal pe masa prefectului de Caraș-Severin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prefectul judeţului Caraş-Severin, Octavian Ţunea, a mediat miercuri o întâlnire, care s-a desfăşurat la sediul Palatului Administrativ, între primarul municipiului Reşiţa, Mihai Stepanescu, conducerea operatorului Aquacaraş, a firmei proiectante şi a firmei constructoare pentru lucrările pe Măsura ISPA.

Primarul Reşiţei, Mihai Stepanescu, s-a arătat nemulţumit de situaţia creată, în ceea ce priveşte aplicatia pentru Fondul de coeziune aferentă judeţului Caraş-Severin şi, implicit, municipiului Reşiţa.

Mai exact, Mihai Stepanescu a solicitat, în nenumărate rânduri, includerea cartierelor aparţinătoare municipiului Reşiţa, respectiv, Câlnic, Ţerova, Doman, Secu, Moniom şi Cuptoare în proiect, astfel încât, să fie beneficiare de servicii de apă şi canalizare, ca toţi ceilalţi locuitori ai urbei, dar operatorul a ales doar primele două.

La rândul lor, reprezentanţii Aquacaraş spun că acest lucru nu este posibil, având în vedere că proiectul a ajuns deja la Bruxelles, iar costurile pe cap de locuitor ar fi exagerat de mari, ţinând cond de distanţă şi de aglomeraţia de sub 10 mii de locuitori.
„Am fost surprinşi de răspunsul Aquacaraş, deoarece, iniţial, cele patru cartiere au fost incluse. Gradul de îndatorare a Primăriei este mare şi nu permite lucrări de introducere a apei şi canalizării în aceste zone. Prin urmare, aşteptăm soluţii viabile din partea tuturor instituţiilor abilitate”, a precizat, la încheierea discuţiilor, Mihai Stepanescu.

În plus, primarul a afirmat că, în bugetul local, există un milion euro, care ar putea ajunge pentru lucrările de apă şi canalizare la Cuptoare şi la Secu, însă, aici, problemele sunt mult mai mari, deoarece, în cele două cartiere lipseşte chiar… apa.
În cazul în care nu se va ajunge la o soluţie viabilă, aceste cartiere vor putea fi introduse în sistem doar în anul 2014, când va fi lansată o noua aplicaţie pe fonduri de coeziune.  

Pentru ca toate cele patru cartiere să fie incluse concomitent în proiect, ar fi nevoie, după estimările primarului, de circa 5 milioane euro. 
Pe aceleaşi fonduri de coeziune, Mihai Stepanescu a solicitat să fie incluse şi lucrările la sistemul de rezervă al Reşiţei, acesta existând deja, fiind realizate în anii 1995 – 1996, dar, deocamdată, răspunsul a fost tot unul negativ.

„Cred că toate problemele apărute între primărie şi S.C. Aquacaraş au pornit din cauza lipsei de comunicare. Nu este problema efectivă a Instituţiei Prefectului, dar am încercat să mediez discuţiile, care, în final s-au dovedit a fi benefice. Eu sunt convins că orice problemă îşi are rezolvarea. Totul este să discutăm şi să căutăm soluţiile”, a declarat prefectul judeţului Caraş-Severin, Octavian Ţunea. 

Reşiţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite