În urma descinderilor, magazinele din Clisura Dunării vând cu tupeu tutun netimbrat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cantităţi importante de ţigări de contrabandă ajung în continuare în România
Cantităţi importante de ţigări de contrabandă ajung în continuare în România

Șefii de la Vama Naidăș și de la Frontieră s-au prezentat în ședința Colegiului Prefectural cu statistici din care reiese că traficul cu țigări în zona de graniță cu Serbia s-a diminuat. În ciuda cifrelor optimiste, prefectul de Caraș-Severin vine cu mărturii care îi contrazic: „magazinele din Clisură comercializează la greu țigări și detergenți sârbești la jumătate de preț. Mai lăsați-mă cu statisticile”.

Raportul din cadrul Colegiului Prefectural prezentat de șefii de la vamă s-a lăsat cu crtici ale mai marilor de la județ. Asta pentru că, în ciuda laudelor prezentate în statistici, potrivit cărora traficul la granița cu Serbia s-ar fi diminuat, prefectul de Caraș-Severin a venit cu o completare uluitoare, aceea că în magazinele din Clisură nu se mai comercializează la colț de stradă tutunul sârbesc, ci direct în magazine.

„Am fost în concediu ăn zonă, iar spre surprinderea mea, în magazinele din Clisură, comercianții vând țigări netimbrate la prețul de 7 lei pe pachet. Chiar și detergenți sârbești sunt scoși la vânzare la preț maai mic”, a spus prefectul Octavian Țunea. La remarca reprezentantului Guvernului în teritoriu, adjunctul de la Poliția de Frontieră, Mihai Bulgariu a admis că ar mai fi unele probleme pe fâșia verde. „Pe fâșia verde mai sunt probleme cu traficanții, însă am suplimentat personalul în zonă și facem tot ce putem ca să limităm fenomenul”, a precizat adjunctul.  

Explicații de șef
Șeful Biroului Vamal Naidăș vine și el cu explicații „năucitoare”. „Fac zilnic mai multe drumuri. Aduc pe rând și bagă în țară câte două pachete de țigări”, spune Cătălin Zărnescu. Dincolo de această explicație, doar cuvinte de laudă pentru vameșii care au mai rămas pe poziție, în urma descinderilor DNA din luna februarie a acestui an.

„Un accent deosebit s-a pus în această perioadă pe întărirea controlului vamal în vederea limitării fenomenelor de contrabadă și evaziune fiscală cu produce accizabile, fapt demonstrat și de numărul mare de procese verbale de contravenție încheiate, 529, precum și numărul mare de sesizări penale, 80”, a subliniat Cătălin Zărnescu.

Reşiţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite