Vară de vis pentru Claudiu Hauptmann. Procesul tânărului care a provocat Carnagiul din Banat bate pasul pe loc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deși au trecut doi ani de la Carnagiul din Banat, atunci când șase persoane au murit în trafic din cauza tânărului Claudiu Hauptmann care gonea nebunește pe asfaltul us, tânărul își vede liniștit de viață, spre durerea famiilor care și-au pierdut copiii în tragicul accident. Un nou termen în acest proces are loc de abia la iarnă.

Procesul de fond a început în acest an, dar subterfugiile avocățești îl țin pe Claudiu Hauptmann în libertate. Dosarul lui Caudiu Hauptmann, de 21 de ani se judecă la Deta, dar numărul amânărilor pe care le tot obține crește de la o înfățișare la alta. Ramiro Mancaş, apărătorul tânărului, spune că sunt multe necunoscute în acest caz, iar o expertiză ar scoate la iveală mai multe date şi că vechea expertiză nu e obiectivă.

“Într-o expertiză nu poți pleca de la premisa că numai unul este vinovat. Trebuie să iei în calcul măcar 1% că ar putea exista un grad de vinovăție și din partea celuilat. În plus, există programe de simulare moderne la care doar introduci datele în calculator și îți răspund la necunoscute, ori la cel care a făcut prima expertiză nu a apelat la un astfel de program”, spune avocatul Ramiro Mancaș.

Singura problemă este că la Institutul Național de Expertiză numărul dosarelor este de ordinul miilor, iar în cazul multora dintre ele, faptele ajung să se prescrie până când expertiza ajunge la dosar. Familiile victimelor nu se pot împăca cu ideea că tânărul este încă liber.

„Cum să dea vina pe celălalt şofer? Sunt martori oculari care declară că au fost depăşiţi de acest derbedeu. De unde atâta tupeu?”, a declarat tatăl Deliei Roşian, îndurerat de pierderea fiicei sale. "Oricum, numai Dumnezeu poate face dreptate în acest caz", subliniază tatăl majoretei, care şi-a pierdut viaţa în accidentul care a avut loc la Birda, anul trecut.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite