Centrul municipiului Caransebeş se schimbă la faţă. Primăria îl renovează complet

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Seminarul Teologic este amplasat în centrul oraşului
Seminarul Teologic este amplasat în centrul oraşului

Municipalitatea din Caransebeş va demara, în cel mai scurt timp, lucrările de refacere a zonei centrului civic, cuprinsă între Catedrala Episcopală şi Casa de Cultură, zonă ce va suferi schimbări majore. Pe lângă pavaj, executivul va lucra şi la aspect, astfel încât zona centrală să arate ca cea a unui oras cu adevarat european. 

Primăria Caransebeş se apucă de lucrări. În speranţa că centrul va arăta mai bine decât cel din Reşiţa, care riscă să fie măturat la propriu la prima ploaie mai serioasă, municipalitatea va schimba în întregime tot pavajul, va monta stâlpi de iluminat ornamental din fier forjat şi va amenaja opt fântâni de marmură cu apă curgătoare.

Mai mult, la anul, lucrările vor fi extinse şi spre zona Parcului Dragalina, de unde administraţia locală va elimina total circulaţia autovehiculelor, astfel încât întreaga zonă centrală să fie doar a pietonilor. ”Sperăm ca zona de la Catedrală şi până la Parcul Dragalina să redevină acel Corso ştiut şi admirat încă din perioada interbelică.

Un întreg fără maşini, dar cu berării şi terase, astfel încăt vara viitoare caransebeşenii să vină cu plăcere în zona centrală, iar turiştii să regăseasca acel oraş care avea pitorescul lui, acea scânteie pe care doar vatra spirituală a Banatului Montan o poate emana.”, a concluzionat Marcel Vela, primarul din Caransebeş.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite