S-a reluat furnizarea cu gaz a societății de termoficare, dar CET este în continuare “gaura neagră” la buget

0
Publicat:
Ultima actualizare:

E-ON a reluat furnizarea de gaz a operatorului local de termie. În paralel însă, continuă și demersurile administrației publice de a rezolva problema acestei “găuri negre” la bugetul local, așa cum a numit-o chiar edilul șef al Reșiței la ultima conferință de presă susținută pe această temă.

Deși furnizorul de gaz a reluat alimentarea cu apă a CET 2010, care la rândul său reia furnizarea serviciilor către cetățeni, societatea de termoficare rămâne în continuare un mare chin pentru administrația public locală. Asta pentru că, pentru cei peste 3.000 de abonați, se scurg milioane de euro din bugetul local, la care contribuie toți locuitorii orașului.

Artificiul de lichidare a vechiului CET Energoterm și de înființare a unei noi societăți fătă niciun fel de datorii nu a avut prea mult effect în rândul furnizorilor, mai ales că Primăria are datorii de milioane la vechea societate, care nu pot fi șterse peste noapte. Astfel că, gestionarea serviciului de termoficare a fost scoasă la licitație.

“O să încercăm să găsim o firmă care să fie interesată de preluarea gestionării serviciului de termoficare”, spunea Mihai Stepanescu, la ultima conferință de presă pe care a susținut-o pe această temă. De altfel, anunțul public de scoatere la licitație a fost déjà publicat, nimeni nu se înghesuie să preia în administrare operatorul local de termie. Asta, mai ales că, vechile datorii către E-On nu au fost plătite. “Furnizarea cu gaz s-a reluat în urma discuțiilor purtate de admnistrație cu oficialii societății E-On”, a spus Marius Bălean, purtătorul de cuvânt al Primăriei Reșița. 

“După încheierea contractului de furnizare a gazului şi a parcurgerii etapelor de achiziţii de lucrări din cursul acestei săptămâni, o să informăm cetăţenii racordaţi la sistemul central de termie despre rezultatele demersurilor”, a adăugat Bălean.

Joi, la Cinematograful Dacia, la ora 16.00 are loc chiar dezbaterea publică pe această temă. Autoritățile locale fac apel și la implicarea Consiliului Judeţean prin alocarea de fonduri pentru a putea continua activitatea de termie la Reşiţa.


Reşiţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite