CET înghite banii reșițenilor, deși mai puțin de un sfert mai sunt branșați la operatorul de termie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aleșii locali bagă bani în societatea falimentară de termoficare, deși executivul admite că CET este “gaura neagră” la bugetul local. La ultima ședință extraordinară, consilierii au majorat capitalul social cu 1,5 milioane de lei, în ciuda faptului că reșițenii care au central termice dezaprobă menținea în viață a societății.  

Explicația șefului de la CET este că societătatea trebuie să supraviețuiască până când se deblochează contestația la proiectul de instalare a microcentralelor. În prezent, mai puțin de un sfert dintre cetățenii orașului mai sunt branșați la CET.  “Efectiv, mi-e frică de ceea ce facem și pentru cetățenii care mai sunt branșați”, a spus Ioan Benga la ședința extraordinară de ieri după-amiază.

“Așteptăm să primim un răspuns de la Comia de Soluționare a Contestațiilor. Practic, trebuie să menținem funcțională societatea, până când se deblochează contestația și apoi putem trece la montarea celor opt microcentrale de cartier”, a spus Aurel Marinescu, directorul SC CET 2010 SA.

În prezent, peste jumătate din costurile mari de funcționare ale societății sunt cauzate de pierderile pe rețea, din cauza instalațiilor vechi. Din suma de 1,5 milioane de lei primiți de societate, 700.000 sunt déjà datorii ale CET, restul sumei ajunge pentru funcționarea societății în lunile septembrie și octombrie, cel mult. 

Reşiţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite