Reprezentanţii judeţului au demarat o campanie de ajutorare a sinistraţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 200 de locuinţe, 11 localităţi şi peste 100 de hectare au fost măturate de ape în această săptămână. Din păcate două persoane şi-au pierdut viaţa. Reprezentanţii judeţului au început să distribuie ajutoare celor care au trecut prin drama inundaţiilor.

Cea mai afectată localitate se pare că rămâne Feneş, cu 140 de locuinţe din totalul de 197. După cum susţine primarul comunei Armeniş, Ioan Vetreş, asemenea inundaţii s-au mai înregistrat doar în 1912, însă, „atunci nu au făcut atâtea pagube”. Prefectul Octavian Ţunea a făcut un apel către agenţii economici pentru a veni în ajutorul oamenilor, mai ales cei care deţin utilaje pot remedia situaţia gravă a drumurilor. „Vrem să punem accent în special pe materiale de construcţii, lemne, alimente şi mai puţin pe haine, deoarece, acestea le sunt de un mult mai mare ajutor”, a declarat prefectul de Caraş-Severin, Octavian Ţunea.

Alimente şi apă
În ceea ce priveşte cele 11 localităţi afectate de inundaţii în judeţul Caraş-Severin, aici au fost trimise baxuri cu apă minerală şi apă plată şi pâine, acolo unde s-a solicitat acest lucru. De asemenea, s-a făcut apel la agenţii economici pentru a ajuta cu utilaje, la degajarea drumurilor, străzilor şi chiar curţilor gospodăriilor. Nu în ultimul rând, în ajutorul localnicilor s-au aflat şi reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” al judeţului Caraş-Severin, Inspectoratului de Poliţie şi Jandarmeriei Române din judeţ.    

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite