Administratorii din Caraş care practică evaziunea fiscală s-au trezit cu poliţiştii la uşă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe societăţi comerciale au fost verificate în această perioadă de poliţiştii cărăşeni de la Serviciul de Investigare a Fraudelor. Cei care au fost verificaţi de oamenii legii au rămas fără acte şi calculatoarele pe care îşi stocau informaţiile.

Patronii de firme din Caraş- Severin care nu şi-au plătit taxele şi impozitele la stat s-au trezit în aceste zile cu polişiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor la uşă.

În urma acţinii administratorii societăţilor comerciale au rămas fără actele firmei dar şi fără calculatoarele unde aveau stocate documentele contabile. Un caz mai deosebit a fost cel al unei firme care a reuşit să păcălească statul cu aproximativ 360.000 de lei. Administratorul acestei firme a cerut rambursarea TVA-ului pe perioada 2008-2009 pe baza unor activităţi comerciale fictive.

“În urma perchiziţiilor efectuate s-au ridicat mai multe documente şi suporţi de stocare a datelor. În cauză se efectuează cercetări faţă de trei persoane pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, valoarea prejudiciului ridicându-se la peste 500 000 lei, a spus agent Ancuţa Cărbunaru, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Caraş- Severin.

Şi în perioada următoare poliţiştii organelor de cercetare penală din cadrul poliţiei judiciare vor continua activităţile pe linia combaterii evaziunii fiscale.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite