Soluţii pentru cele trei spitale care se desfiinţează de astăzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De azi, cei 20.000 de cărăşeni care locuiesc în zonele Anina, Bocşa şi Otelu-Roşu nu mai au spital. Asta pentru că, de la 01 aprilie, niciuna dintre cele 3 unităţi nu mai primeşte finanţarea de la stat. Autorităţile caută soluţii pentru ele, pentru că niciun manager de spital nu a aplicat pentru programul de reprofilare în cămine pentru bătrani.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică din Caraş-Severin, Dragoş Luca, a precizat că, la Oţelu-Roşu, decizia unanimă a Consiliului Local şi a doctorilor a fost să nu acceseze programul oferit de Ministerul Sănătăţii Publice şi să rămână spital orăşenesc.

“Oraşul Bocşa a făcut o asemenea solicitare către ministerul de resort, dar aceasta nu a intrat în posesia Direcţiei de Sănătate Publică din Caraş-Severin. În ceea ce priveşte oraşul Anina, Consiliul Local a hotărât să menţină spitalul şi, prin urmare, nu a lansat o cerere către organele în drept, de reprofilare a unităţii spitaliceşti din localitate”, a spus Luca Dragoş, directorul Direcţiei de Sănătate publică din Caraş-Severin.

Doar cu linii de urgenţă
Parlamentarii din judeţ vin cu un plan prin care să menţină asistenţa medicală pentru cei aproximativ 20.000 de oameni care depind de cele trei spitale. “Formele de asistenţă medicală în care spitalele se vor reprofila sunt centrele de permanenţă, deservite de cel puţin cinci medici de medicină generală, substaţiile de ambulanţă din fiecare localitate, dar şi cabinetele medicale de tip ambulatoriu, cu medici de specialitate, aflaţi în contract cu CJAS”, a declarat parlamentarul de Caras-Severin, Iosif Secăşan.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite