Reşiţa: Reducerile de toamnă dau ţepe vestimentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: Reducerile de toamnă dau ţepe vestimentare
Reşiţa: Reducerile de toamnă dau ţepe vestimentare

Controalele Protecţiei Consumatorului au scos la iveală mai mult de zece magazine care vindeau marfă redusă doar la suprafaţă.

Elena Cocoşilă este o reşiţeancă ce profită de perioada reducerilor pentru a-şi achiziţiona haine la preţuri mai mici. Cu toate acestea, zilele trecute femeia a avut surpriza de a intra într-un magazin cu reduceri, unde nu toate produsele aveau preţuri mai mici. „Pe vitrină scria cât casa reduceri, iar în magazin nu erau afişate produsele la promiţie şi cele care nu erau reduse. La casă mi s-a spus asta“, a spus femeia.

Aceste probleme sunt dese în această perioadă, pentru că cei mai mulţi comercianţi doresc să se scape de marfă. „Dacă nu vindem ce mai avem luna asta, la anul hainele sunt deja demodate. Clienţii îşi dau seama imediat dacă hainele sunt din sezonul trecut“, a spus Crina Barbu, vânzătoarea unui magazin de îmbrăcăminte din Reşiţa.

Comercianţii profită de neatenţie

Reşiţenii trebuie să fie foarte atenţi când intră într-un magazin cu reduceri. Mulţi dintre comercianţi nu-şi afişează perioada de soldare, chiar dacă afişele cu reduceri tronează în vitrine. Reşiţenii neatenţi pot avea surpriza ca produsele aflate iniţial la reducere să fi ieşit din perioada de soldare. O altă tehnică de fentare a cumpărătorilor este preţul produsului. De foarte multe ori acesta lipseşte, cumpărătorul având tendinţa de a se lua după afişele mari cu reduceri promoţionale din vitrine.

„Cumpărătorii trebuie să caute preţul vechi pentru a vedea dacă procentajul de reducere este real sau nu. Se întâmplă să fie reduceri de 70%, dar preţul să nu coincidă cu acest procentaj“, a spus Cristian Angyal, directorul coordonator al CJPPC Caraş- Severin.

Trucuri de înşelat clienţii

După cum explică Cristian Angyal, director coordonator al CJPPC Caraş-Severin, se întâmplă cazuri în care reducerile să nu fie de fapt reale. Angyal recomandă reşiţenilor să fie foarte atenţi la procentul redus şi chiar să caute preţul vechi al produsului, pentru a observa dacă reducerea este reală. În urma controalelor, s-au descoperit peste 10 magazine cu nereguli.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite